Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ο Αλ. Τσίπρας στη Ρώμη

Το ενδιαφέρον των πολιτικών αναλυτών για την επίσκεψη αυτή είναι ιδιαίτερα έντονο. Λόγω, φυσικά, και της «Λίστας Τσίπρα», που αποφάσισαν να παρουσιάσουν στις Ευρωεκλογές ιταλοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς και κοινωνιολόγοι. Στόχος τους να στηριχθεί η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .




(πηγή: dw).

Από τους κύριους εμπνευστές της πρωτοβουλίας η δημοσιογράφος Μπάρπαρα Σπινέλλι, η οποία θα συνοδεύσει, σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών. Την λίστα αυτή ετοιμάζονται να στηρίξουν και τα κόμματα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία. Την υποστήριξή του, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, στο σχέδιο για μια διαφορετική Ευρώπη εξέφρασε, με άρθρο του και ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Φάουστο Μπερτινόττι.
«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι η μοναδική ελπίδα, η επιλογή "της αξιοπρέπειας, της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Republica της Παρασκευής.
Ακολουθεί η αναλυτική καταγραφή της περιοδείας του Αλ. Τσίπρα στη Ρώμη:
Σάββατο 8/2

Ο  Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα, Σάββατο 8/2, στις 4.30 μ.μ. (ώρα Ιταλίας) με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Παρασκευή 7/2
Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στο κατάμεστο αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Βάλλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "η κοινωνία της ιταλικής Αριστεράς ήταν – και σήμερα θα αποδείξει, για μία ακόμα φορά, ότι παραμένει – φάρος για όλους εμάς και προάγγελος προοδευτικών πολιτικών εξελίξεων για όλη την Ευρώπη", για να καταλήξει ότι "εμείς είμαστε το νέο που προσπαθεί να γεννηθεί, όταν το παλιό πεθαίνει". Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία.
Ο Αλ. Τσίπρας, υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Προεδρία της Κομισιόν, ξεκίνησε την περιοδεία του στην ιταλική πρωτεύουσα με επίσκεψη στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας «Il Manifesto» όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και συνέντευξη τύπου στα διεθνή ΜΜΕ. Τεράστιο ήταν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αφού στη συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα με την την δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλλι και το φιλόσοφο Πάολο Φλόρες Ντ' Αρκάις, έδωσαν το παρόν 90 διεθνή μέσα:
Νωρίτερα, είχε συναντηθεί με τον γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Πάολο Φερρέρο στα γραφεία του κόμματος:
Βίντεο από τη συνάντηση:
Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Παρασκευή 07.02.2014
12:30_ Συνάντηση με τον   γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης,  Πάολο Φερρέρο (Γραφεία Κομμουνιστικής Επανίδρυσης)
 15:00_ Συνέντευξη τύπου (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)
17:30_ Ανοιχτή εκδήλωση (Θέατρο  Βάλλε)
 20:30_ Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα  και της φιλοσόφου Μπάρμπαρα Σπινέλι στη δημοσιογράφο Λίλι Γκρούμπερ (Τηλεοπτικός Σταθμός La Sette)
Σάββατο 08.02.2014
10:30 – 19:00_Συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Κυριακή 09.02.2014
10.00_Συνάντηση με τον  Νίκι Βέντολα, πρόεδρο της περιφέρειας της Πούλια και πρόεδρο του κόμματος  Αριστερά Οικολογία Ελευθερία (SEL) (Έδρα του κόμματος)
12:00_ Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι (Έδρα  της Περιφέρειας του Λάτσιο, Ρώμη) 
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)