Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ,απάντηση,στις ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!-VIDEO

Η προσπάθεια των δολοφόνων της Χ.Α να ξαναπατήσουν το πόδι τους τις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και των τριγύρω περιοχών βρήκε απέναντι τους κατοίκους της περιοχής
Το Σάββατο 25/1 τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής είχαν το θράσος να εμφανιστούν στο Κερατσίνι, σε μια προσπάθεια να σπείρουν το φόβο. 




 Κάνοντας παρέλαση με στρατιωτικό βηματισμό και περιβολή μοίραζαν φυλλάδια με το ζόρι ακόμα σε όσους τα αρνήθηκαν.  Στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου φώναζαν φασιστικά συνθήματα και κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί από την πρώτη μέρα, στο σημείο της δολοφονίας.
Με την ανοχή και την αδιαφορία της αστυνομίας προχωρούσαν τρομοκρατόντας τον κόσμο, σκιζοντας αφίσσες και ξυλόνοντας ότι πανό έβρισκαν μπροστά τους. Φτάνοντας στην πλατεία Λαού,με ασπίδα προστασίας γνωστών ασφαλιτών  της περιοχής, και πλήρη απουσία αστυνομίας, επιτέθηκαν στο στέκι του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Ρεσάλτο. Ως απάντηση στη χρυσαυγίτικη πρόκληση, διοργανώθηκε μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στους δρόμους του Κερατσινίου (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).
Το βίντεο - ντοκουμέντο από τη επίθεση των νεοναζί στο Ρεσάλτο:

Αντιφασιστικός συντονισμός Κερατσινίου-Δραπετσώνας-Περάματος : Στις γειτονιές του Παύλου δεν περνάει ο φασισμός - See more at: http://left.gr/news/antifasistikos-syntonismos-keratsinioy-drapetsonas-p...

Μαρτυρίες για επίθεση στο Ρεσάλτο


Το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν μέσω κοινωνικών δικτύων αναφορές σε επίθεση σε βάρος του στεκιού Ρεσάλτο, που βρίσκεται επίσης στο Κερατσίνι, πιθανότατα από ομάδα των χρυσαυγιτών που προχώρησαν νωρίτερα σε πορεία και μοίρασμα φυλλαδίων στην περιοχή.

Οι πληροφορίες θέλουν τους χρυσαυγίτες να απωθούνται από κόσμο που βρέθηκε στο χώρο.
Δείτε στο βίντεο μαρτυρία κατοίκου της περιοχής. Οι χρυσαυγίτες πέταξαν τούβλα σε παιδικό δωμάτιο...

Η αντιφασιστική διαδήλωση
Συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και πορεία πραγματοποίησαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, ενάντια στον φασισμό με αφορμή την επίθεση των χρυσαυγιτών.
Στη φωτογραφία από τον  ΜΑΤ στο στέκι Ρεσάλτο:
Embedded image permalink
Η αντιφασιστική πορεία - απάντηση στη φασιστική επίθεση:
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink 

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)