Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Απεργούν σε Παπουτσάνη-Ελαΐς-Lever-Minerva

Το Εργατικό κέντρο Ευβοίας με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως: "στηρίζει την απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Εργατ/κού & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργο/είων - Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών, για την απεργία όλου του κλάδου (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ – ΕΛΑΙΣ – ΜΙΝΕΡΒΑ – LEVER κ.ά. ) στις 28/1/2014, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων στην Εταιρία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.



 Όλοι μαζί την Τρίτη 28/1/2014 και ώρα 6.00 π.μ.. σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Παπουτσάνη" στη Ριτσώνα Χαλκίδας".
Επίσης η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), αναφέρει: "Η Ομοσπονδία μας στηρίζει μ’ όλες τις δυνατότητες που έχει, την απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Εργατ/κού & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπ/είων-Πυρηνελαιουργείων-Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών, για απεργία όλου του κλάδου ( ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ-ΕΛΑΙΣ-ΜΙΝΕΡΒΑ-LEVER κ.ά.) στις 28/1/2014.
Στόχος της απεργίας είναι η ακύρωση των 6 απολύσεων στην εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ. Οι συγκεκριμένες απολύσεις καμία σχέση δεν έχουν με τη διάσωσή της, όπως επικαλείται η διοίκηση της εταιρείας, μοναδικός στόχος είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων και η διάλυση του Σωματείου.
Αυτό φαίνεται καθαρά και από τις ανακοινώσεις της εταιρείας, που παρουσιάζει μια ανοδική πορεία όσο αναφορά τα οικονομικά. Αλήθεια!!τι εξυπηρετούν οι απολύσεις όταν αναγκάζει το προσωπικό να δουλεύει υπερωριακά ενώ ταυτόχρονα συζητάει μάλιστα και για νέες προσλήψεις. Σε συνάντηση που είχαμε, στις 24/1/2014 στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, ενώ από πλευράς Σωματείου αναπτύχθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία, από την διοίκησης της εταιρείας, ήρθαν , άκουσαν και απήλθαν.
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ: Φαίνεται καθαρά ότι η εταιρεία κινείται στην κατεύθυνση να ξεμπερδεύει με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις στο χώρο της, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τους νέους μνημονιακούς μισθούς που πρόσφεραν οι τελευταίες κυβερνήσεις και τρόϊκα.
Η επίθεση στους εργαζόμενους του ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ είναι η επίθεση που καθημερινά αναπτύσσετε σ’ όλους τους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας. Όλοι μαζί θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν θα περάσουν οι απολύσεις. Όλοι μαζί καλούμε την Τρίτη  28/1/2014 & ώρα 6.00πμ σε συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Παπουτσάνη", στη Ριτσώνα Χαλκίδας".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)