Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις

Κατά 3,5 μονάδες μπροστά δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, εμφανίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% και το 28% τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το ΠΟΝΤΙΚΙ δίνει προβάδισμα 3 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ. 


Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -το 41% απαντά καμία από τις δύο.
Η δημοσκόπηση, πoυ δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη δίνει στην πρόθεση ψήφου 31,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, 28% στη Νέα Δημοκρατία, 10% στη Χρυσή Αυγή, 6,5% στο ΠΑΣΟΚ, 6,5% στο ΚΚΕ, 4,5% στους ΑΝΕΛ, 3,5% στη ΔΗΜΑΡ και 9,5% στα λοιπά κόμματα.
Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 39% θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά, το 30% τον Αλέξη Τσίπρα και το 29% κανέναν από τους δύο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο. Το σφάλμα ορίζεται στο 3,2%.
(Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)
____________

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse

Προβάδισμα τριών μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο Ποντίκι
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου