Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΝΑΤΟΣ..ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ!

Ο Σαμαράς διατάζει τους βουλευτές του να ρίχνουν "χειροβομβίδες" κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλώντας φθηνά "επιχειρήματα" από το μαύρο παρελθόν της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. 

Ας γνωρίζει ο Σαμαράς ότι όσοι ζώνονται τις "χειροβομβίδες" ενίοτε "ανατινάσσονται"...


Να τονώσει το ηθικό του κόμματός του, που δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα από την καταγραφόμενη κατάρρευση στις δημοσκοπήσεις, επιχειρεί ο πρωθυπουργός, καταφεύγοντας στην ανοικτή κινδυνολογία και τις συκοφαντίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά, μάλιστα, στην ιδιότυπη προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. συμμετέχει ο Μπαρόζο και τα άλλα πρόσωπα της ευρωπαϊκής διαφθοράς και του επιθετικού κεφαλαίου, τα οποία δεν ντρέπονται να ομολογούν ότι το Μνημόνιο επεβλήθη για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι η χώρα.
Ο Σαμαράς διατάζει τους βουλευτές του να ρίχνουν "χειροβομβίδες" κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλώντας φθηνά "επιχειρήματα" από το μαύρο παρελθόν της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάζεται με "κόμματα της ευρωπαϊκής τρομοκρατίας" και ότι διαπράττει το "εθνικό έγκλημα" να έχει σχέσεις με τουρκοκυπριακά κόμματα τα οποία διαφοροποιήθηκαν ή και αντιτάχθηκαν στον Αττίλα, πιστά στην πολιτική λύση της ενιαίας Κύπρου. Επίσης, διακινούνται από τις υπηρεσίες εκτιμήσεις ή και σενάρια αναβίωσης της τρομοκρατίας...
Αυτός ο εμφυλιοπολεμικός παροξυσμός συνδυάζεται και με σενάρια εκλογικής φυγής προς τα μπροστά, ώστε να δημιουργείται κλίμα παρατεταμένης κομματικής επιστράτευσης. Ο Σαμαράς, μάλιστα, επιχειρεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε παιχνίδια παρασκηνίου και, τελικώς, εκτροπών. Το ακροδεξιό παραλήρημα του πρωθυπουργού συνοδεύεται από την ανακίνηση του θέματος να απαγορευτεί η ανακήρυξη υποψηφίων της Χ.Α., με προφανή ψηφοθηρική επιδίωξη.
Πίσω απ' αυτή την επίθεση Σαμαρά με "χειροβομβίδες" επιχειρείται να αποκρυβεί το αδιέξοδο του Μνημονίου, για το οποίο ψευδώς λένε ότι τελειώνει. Αναζητούνται φόρμουλες για να παραμείνει η ουσία του προγράμματος, η σκληρή λιτότητα, για πολλά έτη. Συζητούνται ψευδώνυμα Μνημονίου, που θα κρατήσουν τη χώρα μέσα στον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Η δυσμενής αυτή προοπτική μπορεί να αποσοβηθεί μόνον εάν υπάρξει δημοκρατική ανατροπή στη χώρα μας, ώστε να προβληθεί μια διαφορετική πολιτική ανάπτυξης, με διαπραγμάτευση ή και σύγκρουση με τους πιστωτές και με αναζήτηση ευρωπαϊκών συμμαχιών, έξω από τον κύκλο των μερκελιστών, που θα θέτει το θέμα του δημόσιου χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως αναζητεί την πολιτική της επιβίωση αναλαμβάνοντας να "κλείσει" κρίσιμα θέματα, όπως η διαιώνιση της λιτότητας, η επιστροφή των τραπεζών στους ιδιώτες και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να καταστήσει δυσκολότερη τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Αριστεράς, που ολοένα και περισσότερο προβάλλει ως η βέβαιη εξέλιξη. Ας γνωρίζει ο Σαμαράς ότι όσοι ζώνονται τις "χειροβομβίδες" ενίοτε "ανατινάσσονται"...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)