Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πορτογαλία (Video): "Φύγε τώρα", φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές στον Πάσος Κοελιο

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες σε 15 πορτογαλικές πόλεις για να ζητήσουν το τέλος της λιτότητας, την παραίτηση της κυβέρνησης του Πάσος Κοέλιο και εκλογές, ενώ την 1η Νοεμβρίου στη Λισσαβόνα η CGTP διοργανώνει νέα συγκέντρωση εναντίον του προϋπολογισμού λιτότητας.



Ο γενικός γραμματέας της CGTP,Αρμένιο Κάρλος, από την κεφαλή της πορείας υπογράμμισε ότι "έφθασε η ώρα να ενώσουμε τη δύναμή μας για να τους διώξουμε", ενώ η συντονίστρια του Μπλόκου της Αριστεράς, Καταρίνα Μαρτίνς, υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο κόβει διαρκώς μισθούς και συντάξεις και διαλύσει το κοινωνικό κράτος κάτι που δεν το είχε στο πρόγραμμά της όταν ζητούσε την ψήφο του κόσμου. Έφθασε η ώρα της πούμε στις κάλπες τη γνώμη μας".

Η διαδήλωση που οργάνωσε το κίνημα "Γαμήστε την τρόικα" ξεκίνησε και τελείωσε με τον ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλων και χαρακτηρίστηκε από την ευφορία του κόσμου και την ευρηματικότητα των συνθημάτων, των πλακάτ και των πανό εναντίον του Πάσος Κοέλιο και της τρόικας. "Κάθε μέρα 25η Απριλίου", "25η Απριλίου πάντα, ποτέ πια φασισμός", "Πάσος ήρθε η ώρα να φύγεις" αποτέλεσαν από τα συνθήματα που ακούστηκαν περισσότερο.
Οι διαδηλώσεις όμως δεν είχαν τη μαζικότητα αυτών του προηγούμενου έτους, πιθανώς εξαιτίας των προηγούμενων κινητοποιήσεων που είχε διοργανώσει η CGTP τις προηγούμενες εβδομάδες.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)