Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

O Στουρνάρας ανοίγει επίσημα τον χορό των νέων περικοπών: «Δεν μπορούμε να λέμε "κανένα μέτρο"»

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ενόψει και της άφιξης της Τρόικας, προσδιορίζει την «ανάγκη» λήψης νέων μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. που υπολογίζουν οι δανειστές

Όπισθεν ολοταχώς από την «σκληρή γραμμή» που επεδίωκε να προβάλλει ότι ακολουθεί η κυβέρνηση, διά στόματος υπουργού Οικονομικών.  Μιλώντας στα σημερινά «Νέα», ο  Γ. Στουρνάρας δηλώνει πως «Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ στηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση». Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. που υπολογίζει η τρόικα.


Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο ανέμενε ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό, δεδομένου ότι μεγαλώνει η «τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων. Κι αυτό, όταν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επέμενε ότι θα εφαρμοστούν «μόνο» τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί (μείωση επικουρικών και εφάπαξ, μείωση κύριων συντάξεων συγκεκριμένων Ταμείων).  (πληροφορίες από in.gr)

Όπως  σημειώνεται άλλωστε και στις ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής,  «μόνο» 500 εκατομμύρια ευρώ νέα μέτρα βλέπει η ελληνική αποστολή. Σημειώνουμε ότι η Τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.
 


Π. Σκουρλέτης: Η προώθηση νέων μέτρων αποτελεί μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών

 

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα:

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση διέρρεε πως ήταν έτοιμη για το δικό της μεγάλο «όχι» στην τρόικα. Πριν λίγες ώρες στην προγραμματική συμφωνία μνημονιακής συμβίωσης που παρουσίασαν οι κ.κ. Σαμαράς Βενιζέλος έλεγαν πως δεν θα πάρουν άλλα μέτρα , ενώ την ίδια στιγμή έδιναν στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα που συνιστά τη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έχει υπάρξει στη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία.

Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, ευθέως υποστηρίζει πως «δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο ». Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τα βαφτίσει κανείς τα νέα μέτρα, «οριζόντια», «στοχευμένα» ή «διαρθρωτικά», η προώθησή τους αποτελεί τη μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών.

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως έχουμε μια κυβέρνηση μοιραία, άβουλη και αναξιόπιστη που ούτε θέλει ούτε μπορεί να αμφισβητήσει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής .

Η οργή και η αγανάκτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο στην καταστροφική τους πολιτική. Η ελπίδα για μια νέα προοπτική του τόπου μας βρίσκει έκφραση στην ολόπλευρη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματός του για έξοδο από την κρίση.



Η δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου για την επικείμενη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, χθες:
ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων! 
- See more at: http://left.gr/news/o-stoyrnaras-anoigei-episima-ton-horo-ton-neon-perikopon-den-mporoyme-na-leme-kanena-metro#sthash.XMqpJTZO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)