Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Στη βουλή σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Απελευθέρωση των απολύσεων, κατασχέσεις και μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας    Το δημοσιονομικό κενό του 2014 -το οποίο κατά την τρόικα ανέρχεται σε δύο δις ευρώ επιχειρεί να καλύψει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο θα διαπραγματεύεται την απελευθέρωση των απολύσεων , τις κατασχέσεις και την μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.




Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ του Δημοσίου: «από 1/1/2014 με την εφαρμογή του μαθηματικού τύπου εξορθολογίζεται το σύστημα και πράγματι εδώ θα υπάρχει μια απομείωση του εφάπαξ. Δεν είμαι έτοιμος να πω ποσοστό. Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια η προσαρμογή».

Ο κ. Βρούτσης θα έχει συνάντηση με τους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου.

Εκατό εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την ένταξη εισφορών για εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, ενώ άλλα 80 εκατομμύρια από την πάταξη της φοροδιαφυγής από συνταξιούχους που δήλωναν ψεύτικα εισοδήματα.

Ακόμα 150 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τη λειτουργία του κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με κατασχέσεις οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.

Τέλος, 150 εκατομμύρια θα εξοικονομηθούν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις εισφορών και 80 εκατομμύρια από την επέκταση του προστίμου για τη «μαύρη» εργασία.

«Αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη απαρέγκλιτης εφαρμογής του νομοσχεδίου» θα επισημάνει προς τους διοικητές των ταμείων ο Υπουργός Εργασίας.

Η αποτυχία στην υλοποίηση των επιμέρους στόχων δεν θα είναι αναίμακτη καθώς όπου διαπιστώνονται κενά, αστοχίες, παραλείψεις σε κάθε στάδιο, θα επιβάλλονται διοικητικές ποινές, από τον υπάλληλο μέχρι και τον τελευταίο στην ιεραρχία του ταμείου.

© stokokkino.gr | 29 Οκτωβρίου 2013 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)