Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Νόμος και Τάξη» στην ΑΣΟΕΕ

Του Πέτρου Κατσάκου
Ήταν 30 Οκτωβρίου του 2009, όταν φοιτητές της ΔΑΠ συνεπλάκησαν με συμφοιτητές τους από την ΠΑΣΠ εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ με αποτέλεσμα 3 άτομα να τραυματιστούν και ένας εξ αυτών να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.

Λίγες μέρες αργότερα μάλιστα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκλεισε συμβολικά, με απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στο χώρο του Ιδρύματος, επιδιώκοντας έτσι την επίτευξη της ηρεμίας.



 Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Σύγκλητος, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επειδή «την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το απόγευμα σημειώθηκαν απαράδεκτα επεισόδια αδικαιολόγητης βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον χώρο των φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου, στα οποία φοιτητές της ΠΑΣΠ δέχθηκαν επίθεση από φοιτητές αλλά και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα τραυματισμούς».

Στα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών γινόταν λόγος για άγριες συμπλοκές μεταξύ μελών της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για κλομπ, λοστούς και κράνη από 150 άτομα. Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν πως «οι κρανοφόροι φορούσαν διακριτικά με αγκυλωτούς σταυρούς». Σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΠ έκανε ανοιχτά λόγο τότε για συνεργασία των φοιτητών της ΔΑΠ με «γνωστές φιγούρες από το χώρο της ακροδεξιάς» κατηγορώντας την παράταξη της ΝΔ ότι είχε καλέσει για ενίσχυση χρυσαυγίτες από την περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Σήμερα οι χθεσινοί «τραμπούκοι» καταδικάζουν την βία από όπου και αν προέρχεται και ζητούν επιτακτικά την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» στα πανεπιστήμια. Είναι οι ίδιοι που πριν τέσσερα χρόνια έλυναν με ρόπαλα τις διαφορές τους μέσα σε σχολές και αμφιθέατρα και ενίοτε μάλιστα με την συνδρομή των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Είναι αυτοί που επιχειρούν σήμερα να μας πείσουν πως τα πανεπιστήμια πρέπει να αστυνομεύονται από ένστολους κρανοφόρους. Όπως και τότε έτσι και σήμερα πάντως την άποψή τους με τα κλομπ θέλουν να την επιβάλουν.
- See more at: http://left.gr/news/nomos-kai-taxi-stin-asoee#sthash.YRRdZ2oF.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)