Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Άθλια σπέκουλα της κυβέρνησης για τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει παρελάσεων

Προβοκατόρικες δηλώσεις Παπαμιμίκου και Κεδίκογλου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ - «Σχέδιο προβοκάτσιας ή απλώς επικίνδυνη γελοιότητα», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Επιχείρηση αντιπερισπασμού από την κυβέρνηση μπροστά στα τρομακτικά αδιέξοδα της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Α. Παπαμιμίκος, παίρνοντας στη σκυτάλη της φαιδρότητας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έκανε λόγο για «σχέδια ανωμαλίας του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης».
Ο γνωστός για τις διχαστικές του δηλώσεις Παπαμιμίκος αναλαμβάνει, όπως και στην περίπτωση της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, τη βρώμικη δουλειά.



Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να πούμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και διχασμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, σχολίασε πως «οι ανακοινώσεις του κ. Κεδίκογλου και του κ. Παπαμιμίκου είτε κρύβουν ένα μεθοδευμένο και κακοστημένο σχέδιο προβοκάτσιας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των παρελάσεων, είτε συνιστούν τις ίδιες ανεύθυνες και επικίνδυνες γελοιότητες που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση».


Η απάντηση στον Κεδίκογλου


«Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του. Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του». Με την παραπάνω φράση απάντησε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου (ανακοίνωση που προηγήθηκε της δήλωσης Παπαμιμίκου) με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.



Σε αυτήν, ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωνε:

«Είναι πρωτοφανής, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του Ελληνικού λαού η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς «επαναστατικές» εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να «οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης». Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες –παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας. Ο Ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της. Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία. Όμως ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι!»



Το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε «προσβολή της ιστορίας» σιγοντάροντας τη ΝΔ

Σε εμπρηστική ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Για την επέτειο του 'Όχι' o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα 'Όχι' στο μνημόνιο και μετά 'Όχι' στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του! Προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας. Θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό!».
- See more at: http://left.gr/news/athlia-spekoyla-tis-kyvernisis-gia-ton-syriza-en-opsei-parelaseon#sthash.H5etHscD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)