Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η Πλατεία Μολάων και οι σημερινές της περιπέτειες !


Σήμερα  (21/10/13) η μέρα μας ξεκίνησε με ειδοποιήσεις από συναγωνιστές – αναγνώστες που έλεγαν ότι τα άρθρα μας δεν άνοιγαν γιατί το μπλοκ των «Μολάων» (Plateiamolaon.wordpress.com) είχε «πέσει»!
Πράγματι ,υπήρχε ειδοποίηση από την εταιρεία που μας «φιλοξενεί» ότι το μπλόγκ είχε καταργηθεί  λόγω «παραβίασης» κάποιων όρων. Δεν έχουμε σκοπό να σας κουράσουμε με «τεχνικές» λεπτομέρειες αφού απ’ ότι φαίνεται το «πρόβλημα» τελικά λύθηκε.
Ωστόσο επειδή είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή «περιπέτεια» του Μπλόγκ μας , αλλά και η γενικότερη σημερινή «μανούρα»  που συνέβει στο Φατσοβιβλίο , δεν οφείλονται στον «ανάδρομο Ερμή» , θα κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το  «τι παίζει» με το Μπλόγκ.


Ένας επικοινωνιακός και – όχι μόνο – πόλεμος !
Πέραν του γνωστού σε όλους μας , πολέμου που διεξάγουν το ευρύτερο «μνημονιακό μέτωπο » αλλά και τα νέο – φασιστικά ζόμπι  κατά του λαϊκού κινήματος , υπάρχουν και τα ,κατά καιρούς εντεινόμενα , ενδοκινηματικά «τζαρτζαρίσματα» !
Μπορεί να ακούγεται λογικό και αναμενόμενο , το να τρώμε ενδεχομένως κάποια «ρηπόρτς»  από τους δηλωμένους εχθρούς μας , αλλά τώρα τελευταία φάγαμε «πόρτα» και από κάποια «μαγαζάκια» που «ανήκουν» σε πολιτικούς χώρους των οποίων τους αγώνες και τις θέσεις έχουμε κατ’ επανάληψη υπερασπίσει μέσα απ’ το  μπλόγκ μας ! Ίσως γιατί ενδεχομένως κάποιοι «σύντροφοι» μπερδεύτηκαν  ή «παρασύρθηκαν » από «κακές γλώσσες»
Επειδή , αυτό το άρθρο , θέλει να αποτελέσει την βάση κάποιου ξεκαθαρίσματος θέσεων, αρχών και τρόπου λειτουργίας της συλλογικότητάς μας και όχι κάποιου είδους «ξεκατίνιασμα» ,ας κάνουμε σαφή τα παρακάτω :
1)                                       1)  Ποιοι είμαστε!
Το Μπλόγκ αυτό «γεννήθηκε» μέσα από την Συνέλευση Πλατείας Μολάων η οποία μέσα από το κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας των Πλατειών ,εξέδωσε μια σειρά από ψηφίσματα και ένα «πλαίσιο» την «Ρήτρα της Πλατείας» ,τα οποία θα συμπεριλάβουμε σε ένα άρθρο το αμέσως προσεχές διάστημα , αφενός για να ενημερωθούν και οι πιο πρόσφατοι «αναγνώστες» μας και αφετέρου γιατί εξακολουθούν να εκφράζουν την σημερινή συλλογικότητά μας.
Η σημερινή συλλογικότητα που εκφράζεται μέσα από το Μπλόγκ , δεν είναι η ίδια με την αρχική συνέλευση και παρότι στα ψηφίσματά της διατηρεί την υπογραφή «Αμεσοδημοκρατική Συνέλευση Λακωνίας» (Α.Σ.Λ. – Μολάοι ) , αποτελείται πλέον και από συναγωνιστές – συναγωνίστριες και από άλλες περιοχές και συλλογικότητες . (Το παραπάνω δεν σημαίνει  ότι έχουμε κακές σχέσεις με τα παλιά μέλη της συνέλευσης)
 2)  Η σχέση μας με τις διαφημίσεις
Το μπλόγκ είναι ένα ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα ,  που επειδή δεν θέλει να «ανήκει σε έναν λογαριασμό» , δεν είναι σάϊτ και έτσι είναι αναγκασμένο να «φιλοξενεί» διαφημίσεις  που βάζει η πάροχος εταιρεία και στις οποίες δεν ασκούμε απολύτως κανέναν έλεγχο και φυσικά δεν έχουμε και κανένα κέρδος από αυτές !
3) Τι γίνεται με τις κοινοποιήσεις στο «Φατσοβιβλίο»
Παρότι όταν κάναμε «μαζικές» κοινοποιήσεις με «Έκτακτα καλέσματα» σε κινηματικές δράσεις (όπως η κατάληψη της ΔΕΗ , πορείες αλληλεγγύης στις καταλήψεις , συγκεντρώσεις  για συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ και αλλού κ.λπ. ) κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε , τώρα τελευταία όμως κάποιοι «σύντροφοι» δήλωσαν ενοχλημένοι (ίσως και δικαίως) από τις συχνές κοινοποιήσεις στις ομάδες τους !
Λοιπόν , για να τελειώνουμε μ’ αυτήν την ιστορία ! Οι κοινοποιήσεις αποτελούν για εμάς το «κουπί της όλης ιστορίας» , δηλαδή μια χρονοβόρα και  συχνά επιβαρυντική  διαδικασία για εμάς !
Μας «κλέβουν» χρόνο από τις κινηματικές δράσεις και από τον καθημερινό προσωπικό μας αγώνα για το μεροκάματο !
Λοιπόν , τέρμα το «ντιλίβερι» ! Με εξαίρεση πολύ σοβαρά και επείγοντα κινηματικά νέα και καλέσματα ,δεν θα κάνουμε στο εξής κοινοποιήσεις !
Απευθυνόμαστε σε υπεύθυνους και ώριμους πολίτες και επομένως σας ζητάμε τα παρακάτω :
Α) Καλούμε τις ομάδες ,σελίδες και ατομικά προφίλ που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από το μπλόγκ μας ούτε σε έκτακτες περιπτώσεις να μας το ζητήσουν με μήνυμα στο μέηλ του Μπλόγκ , το οποίο , αν το επιθυμούν δεσμευόμαστε να το δημοσιοποιήσουμε και σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε να το σεβαστούμε !
Β) Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας που είναι μέλη ομάδων στο Φατσοβιβλίο ( σε συνεννόηση πάντα με τους διαχειριστές τους ) να κοινοποιούν οι ίδιοι τα άρθρα μας που πιστεύουν ότι θα είναι ενδιαφέροντα και για άλλα μέλη της ομάδας τους και βοηθώντας μας έτσι στην δουλειά της αντιπληροφόρισης να μας απαλλάξουν  από το να γινόμαστε «φορτικοί»!
Γ) Παρακαλούμε επίσης τους παραπάνω να μας στέλνουν τα άρθρα και τις ειδήσεις ή τα κινηματικά νέα που πιστεύουν ότι ταιριάζουν με το πλαίσιο του Μπλόγκ έτσι όπως αυτό σαφώς περιγράφεται στην «Ρήτρα της Πλατείας»
3) Τι γίνεται με τις αναδημοσιεύσεις ?
Αρκετά συχνά αναδημοσιεύουμε άρθρα αναφέροντας πάντα την πηγή !
Αυτό το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στην επικοινωνία και την αλληλοβοήθεια ειδικά ανάμεσα στα μέσα αντιπληροφόρισης . Αρκετά συχνά ,όταν τυχαίνει και «πέφτει» κάποιο από αυτά , οι αναδημοσιεύσεις μας (μετά από ειδική επεξεργασία) παραμένουν , ενώ έχουν πάψει να φαίνονται στην αρχική τους πηγή . Ουσιαστικά δηλαδή λειτουργούμε ως «μπακ –άπ» κάνοντας ένα μερικό (και αυτόκλητο ίσως) «μίρορινγκ» !
Για να μην πέσουμε όμως (παρά την θέλησή μας ) σε τυχόν αυθαιρεσίες ,καλούμε οποιοδήποτε μέσο ή προσωπικό προφίλ δεν επιθυμεί να αποτελεί πηγή αναδημοσιεύσεων από εμάς , ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ με μήνυμα στο μέηλ του Μπλόγκ μας !
4)  Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες μας εκδήλωσαν σήμερα την αλληλεγγύη τους , όλες αυτές τις ώρες που ήταν πεσμένο το μπλόγκ !
Θα αποδώσουμε την έλλειψη αλληλεγγύης (ειδικά ομάδων και σχημάτων που έχουν κατά καιρούς στηριχτεί από το Μπλόγκ μας) στην έλλειψη πληροφόρησης από μεριάς μας και στην σημερινή γενικευμένη «μανούρα» του Φατσοβιβλίου .
5) Δηλώνουμε για άλλη μια φορά και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται ποτέ να συμμορφωθούμε με την «παραίνεση»  που είχε εκφράσει δημόσια κάποιος «σύντροφος» και που έλεγε : « αυτή η επικίνδυνη συνέλευση ή θα πρέπει να απολογηθεί ή θα πρέπει να απομονωθεί !!!»
6) Οι φίλοι , οι συναγωνιστές και οι σύντροφοι ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ και όπως λέγαμε από το «καλοκαίρι των πλατειών» ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !
Διαχειριστική Συλλογικότητα της «Πλατείας Μολάων»  21 /10/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)