Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες Βενιζέλου για τα υποβρύχια, μεταδίδουν ψευδώς ότι έχει γίνει εξεταστική επιτροπή για τον ίδιο

Φωτιά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει βάλει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Τρέχουν και δε φτάνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες Βενιζέλου σχετικά με την υπόθεση. Σε αυτήν την κατεύθυνση επιστρατεύεται και το ψεύδος. Χαρακτηριστική είναι η πληροφορία που μεταδόθηκε χθες από το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega ότι έγινε εξεταστική για Βενιζέλο και υποβρύχια και δεν βρέθηκε τίποτε.

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ εξεταστική επιτροπή για τον Βενιζέλο.



 Και αυτό γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναποφάσισαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη, μόνο του Τσοχατζόπουλου σχετικά με τα υποβρύχια. Το θέμα της εξέτασης των άλλων υπουργούν παραπέμφθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, η οποία όμως δεν έχει χαρακτήρα εξεταστικής ή προανακριτικής, παρά μόνο της δόθηκε η «εξουσία συλλογής πληροφοριών και εγγράφων, όπως και κλήσης και εξέτασης προσώπων».

Όπως είχε πει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μπόλαρης στη σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στις 28/4/11 «το όλο χρονικό διάστημα (δηλαδή από το 2000-2009) θα εξεταστεί από την ειδική επιτροπή που έχει η Βουλή για τους εξοπλισμούς, έτσι ώστε, εάν από εκεί προκύψουν στοιχεία για άλλους Υπουργούς ενδεχόμενων αξιοποίνων πράξεων, να έρθουν στην προκαταρκτική επιτροπή, η οποία προτείνουμε να συσταθεί σήμερα.»

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας είχε υποστηρίξει τότε «Αυτή η πρόταση για απευθείας σύσταση διενέργειας προκαταρτικής εξέτασης... για τυχόν ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου…. είναι μια πρόταση συγκάλυψης….Και είναι και αντίθετο με την πρόταση της εισαγγελίας, η οποία μιλάει για διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του κ. Τσοχατζόπουλου και όλων των άλλων μελών του ΚΥΣΕΑ και των κυβερνήσεων. Πώς είναι δυνατόν να περιορίζεται αυτή η επιλογή αυτήν τη στιγμή; Πως μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική διερεύνηση; Ένας άνθρωπος τα έκανε όλα αυτά;»

Οι δύο αυτές επιτροπές δεν έγιναν παράλληλα, όπως ήταν αρχικά δηλωμένο, αλλά  η Προανακριτική για τον Τσοχατζόπουλο ολοκλήρωσε τις εργασίες της παραπέμποντάς τον και παρέδωσε πόρισμα στις 6 Ιουνίου του 2011, ενώ η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών και Συμβάσεων, ξεκίνησε τις εργασίες της στις 6 Ιουλίου 2011 (ένα μήνα μετά),  και δεν βρήκε, όπως ήταν αναμενόμενο, καμία ποινική ευθύνη για κανένα υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την επιτροπή κλήθηκαν ως μάρτυρες μόνο οι πρώην υπουργοί άμυνας Παπαντωνίου, Σπηλιωτόπουλος, και Μειμαράκης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κλήθηκε ως μάρτυρας, αλλά, κλήθηκε απλά για να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής.
- See more at: http://left.gr/news/prokeimenoy-na-sygkalypsoyn-tis-eythynes-venizeloy-gia-ta-ypovryhia-metadidoyn-pseydos-oti-ehei#sthash.NPhsIRVl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)