Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ "2 ΑΚΡΩΝ"(ΜΕΡΟΣ Β-Το 2ο ΑΚΡΟ!)

Έφοδος αστυνομίας και ΕΟΦ στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ΚΑΙ στους "Γιατρούς του Κόσμου"

Μια «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών» ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που έκανε έφοδο σε μια δομή αλληλεγγύης η οποία προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανθρώπους

Γύρω στις 11 το πρωί, κλιμάκια της Ασφάλειας και του Ε.Ο.Φ., παρουσία πταισματοδίκη, εισέβαλαν στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών (!).


 Οι «έρευνες» τελείωσαν λίγο μετά τις 12, χωρίς, βέβαια, αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης για όλους», «την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της».

Αναλυτικά η περιγραφή των γεγονότων:

«Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της.


Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.

Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές  αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν.» 


Η ενημέρωση κατά τη διάρκεια της εφόδου, από το προφίλ του ΜΚΙΕ στο Facebook:

 
 
 
 
Μερικές εικόνες από την «εγκληματική» δραστηριότητα του Ιατρείου και του Φαρμακείου:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΚΑΙ στους "Γιατρούς του Κόσμου"

Η Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από «επώνυμη καταγγελία» (που όμως δε γνωστοποιήθηκε στους υπεύθυνους) έκανε έφοδο στο κτίριο των «Γιατρών του Κόσμου» και στο φαρμακείο τους - «Φαίνεται ότι ενοχλούμε» δηλώνει στο left.gr ο Νικήτας Κανάκης
Φαίνεται πως το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ήταν μόνο η αρχή των περίεργων «ελέγχων» που ασκούν ΕΟΦ και Δίωξη Ναρκωτικών. Το μεσημέρι, χτύπημα στην πόρτα τους δέχθηκαν και οι Γιατροί του Κόσμου, όπου ασκήθηκε έλεγχος κατόπιν «επώνυμης καταγγελίας» για «κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών».

Το κτίριο στην οδό Σαπφούς

Μιλώντας στο Left.gr o Nικήτας Κανάκης, γενικός γραμματέας της ΜΚΟ, τόνισε ότι οι Γιατροί του Κόσμου θα αναζητήσουν μέσω της δικαστικής οδού το όνομα αυτού που έκανε την καταγγελία. Σχολιάζοντας την έφοδο της αστυνομίας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρώτα ενοχλούσαμε τους φασίστες επειδή παρείχαμε περίθαλψη σε μετανάστες, τώρα φαίνεται ότι ενοχλούμε κάποιους άλλους».

Πράγματι, οι Γιατροί του Κόσμου όπως και άλλες δομές υγείας, αναδεικνύουν την πλήρη διάλυση του κράτους και τις ευθύνες της Πολιτείας. «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε και να αποτελούμε εστία αντίστασης» υπογράμμισε ο Νικήτας Κανάκης αναφέροντας ότι οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν φροντίδα σε περίπου 60.000 ασθενείς.

 Ο γεν. γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν στην κατοχή τους τις λεγόμενες «δίγραμμες» ουσίες, οι οποίες περιέχουν ναρκωτικά και χορηγούνται έπειτα από συνταγή ψυχιάτρου (και βάσει του καθορισμένου Πρωτοκόλου) των δημόσιων νοσοκομείων σε ψυχικά ασθενή άτομα, αποκλεισμένα από το Σύστημα Υγείας. Όπως ανέφερε ο κ. Κανάκης, η ίδια η Πολιτεία αναγνωρίζει τη συνεισφορά, στον τομέα αυτό, των Γιατρών του Κόσμου.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου