Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι... φθινοπωρινές Troika Days: Συνεχίζεται το σίριαλ με τους ελέγχους και τις δήθεν διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

Αρχισε στο υπουργείο Οικονομικών, ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, σε έναν εφ΄ όλης της ύλης έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια: 



Έως τις 10 Οκτωβρίου, κύριο αντικείμενο θα είναι η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (οριστικοποίηση σχεδίων αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, εκκαθάριση οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ψήφιση νέου Κώδικα Δικηγόρων).


Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ (11- 13 Οκτωβρίου) και τη συνεδρίαση του Eurogroup (14 Οκτωβρίου) και θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο των διαβουλεύσεων στα τέλη Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά, αντικείμενο θα είναι η επικαιροποίηση του Μνημονίου και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015- 2016 (η τρόικα το υπολογίζει στα 4- 5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ).


Το «καυτό» ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού (έχει υπολογιστεί από το ΔΝΤ στα 10,9 δισ. ευρώ) θα εξεταστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο- Δεκέμβριο, στο τρίτο στάδιο του ελέγχου της τρόικας.
(Πηγή: Αυγή - φωτ. αρχείου)


ΣΥΡΙΖΑ: Και σε αυτό το επεισόδιο δεν υπάρχει happy end


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη νέα έλευση της τρόικας:

 

Το σίριαλ με τους ελέγχους της τρόικας και τις δήθεν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση συνεχίζεται, όντας γνωστό εκ των προτέρων ότι και σε αυτό το επεισόδιο δεν υπάρχει happy end.

Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα ετοιμάζονται να κλείσουν στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ), να απολύσουν δημόσιους υπαλλήλους και να μειώσουν εκ νέου τις επικουρικές συντάξεις, μένοντας πιστοί στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου που έχει οδηγήσει κοινωνία και οικονομία σε τραγικά  αδιέξοδα.


Ωστόσο, οι αντιστάσεις της κοινωνίας πληθαίνουν και η αλλαγή πορείας είναι μονόδρομος.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.  


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)