Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Η κοινωνική φωτιά θα κάψει την κυβέρνηση»

Στόχος της ΑΔΕΔΥ η γενίκευση των κινητοποιήσεων απέναντι στις πολιτικές που «απαξιώνουν τον δημόσιο τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων»
 Του Τζώρτζη Ρούσσου


Θεωρώντας δεδομένο ότι η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ξεκινά σήμερα θα είναι τέτοια που θα καταφέρει να αφυπνίσει τη ΓΣΕΕ ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα από κοινού να δράσει σε μια γενικευμένη κινητοποίηση, οι συνδικαλιστές των δημοσίων υπαλλήλων επιδιώκουν να δώσουν το έναυσμα μιας ανατροπής της υφιστάμενης κατάστασης. Για την ΑΔΕΔΥ λοιπόν, τα πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν τη σπίθα για το άναμμα της κοινωνικής φωτιάς που θα κάψει την κυβέρνηση και την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική.

Σ’ αυτή τη σύγκρουση οι συνδικαλιστές ευελπιστούν ότι τελικά θα συμπαραταχθούν και οι δυνάμεις της κοινωνίας, αφού η φυγή των δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει, σύμφωνα πάντα με την ΑΔΕΔΥ, την κατάρρευση των κοινωνικών δομών και του κράτους πρόνοιας.

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν τον δημόσιο τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων» ανέφερε σχετικά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς.

«Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοί μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, τον Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από τον δημόσιο τομέα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκτιμώντας ότι τελικά το κενό που δημιουργούν αυτές οι απολύσεις θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες και το κράτος πρόνοιας που διαλύεται στο όνομα των μνημονιακών πολιτικών.

Για τους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλει τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3, δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο.

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές αρχίζουν πλέον να μιλούν ανοικτά για υπηρέτες ξένων συμφερόντων, αναφερόμενοι στους εκπροσώπους της τρόικας αλλά και τους εγχώριους κυβερνητικούς παράγοντες, αφού, όπως λένε, στόχος είναι η μείωση νοσοκομειακών κλινών και θρανίων, το κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων.

…………………………………………………………………………………………………………………

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: εισέπραξαν υποσχέσεις και… συμπάθεια

Υποσχέσεις και… συμπάθεια εισέπραξαν για ακόμη μια φορά χθες από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα μέλη του προεδρείου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα» στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη και τον ειδικό γραμματέα Αντώνη Οικονόμου, όπου τους ζητήθηκε να περιμένουν ώς τα τέλη του μήνα, οπότε και θα ανακοινώσουν τι θα γίνει.

Τριακόσιοι πενήντα από τους εδώ και δεκαοκτώ μήνες απλήρωτους εργαζομένους συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την είσοδο του ΥΕΘΑ γύρω στις 10.00 το πρωί και παρέμειναν μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, οπότε αποχώρησαν ουσιαστικά άπρακτοι. Στο διάστημα αυτό το προεδρείο του σωματείου συναντήθηκε με τον υφυπουργό και τον ειδικό γραμματέα, που τους διεμήνυσαν ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να παραδοθούν τα υποβρύχια, ότι βρίσκονται κοντά στη λύση του προβλήματος και ότι για αυτό θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις 25 του μήνα. Εντούτοις τα μέλη του προεδρείου δεν φαίνεται να πείσθηκαν από τις νέες υποσχέσεις, ενώ, όπως ανάφερε στην «Εφ.Συν» ο πρόεδρος της «Τρίαινας» Βασίλης Καρακίτσος, σύντομα θα ανακύψει πρόβλημα και με την εκ περιτροπής εργασία. «Δεν τους πιστεύουμε. Εκτός αν έχουν το μαγικό ραβδί», μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, που πρόσθεσε: «Από την 1η Οκτωβρίου λήγει βάσει του νόμου το δικαίωμα της ιδιοκτησίας να μας απασχολεί εκ περιτροπής. Τι θα γίνει τότε; Θα προσληφθούμε; Θα απολυθούμε; Τα δικαστήρια πάντως σε πρώτο βαθμό μάς έχουν δικαιώσει και περιμένουμε την έφεση».

Μάνος Τσαλδάρης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)