Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα διαφωνία στη γραμμή Λαζαρίδη από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

«Όχι» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ρωτήθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αν συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου.
Τη θέση αυτή είχε διατυπώσεις πριν από δύο ημέρες ο βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης έπειτα από σκληρή κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή.




Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδη είχε πει μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραμένει εκτός του συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;».

Τη διαφωνία του με την θεωρία των δύο άκρων διατύπωσε σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει με εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ρωτήθηκε για τη θεωρία περί δύο άκρων, μετά η εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι. Απαντώντας, τόνισε ότι τα μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία και η εθνική ενότητα.

«Να ορθώσουμε ένα τείχος όλοι μαζί και να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής» είπε και πρόσθεσε ότι η ιστορία έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές, όταν δεν υπάρχει ενότητα, η χώρα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα.

Για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν για την ασφάλεια της χώρας στις δύσκολες συνθήκες ρευστότητας, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι το ηθικό είναι υψηλό, το δε αμυντικό μας σύστημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)