Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΕΔΔΕ: Η αστυνομία χτυπά τις διαδηλώσεις οργανωμένα, ενώ καλύπτει δολοφόνους

ΚΕΔΔΕ: Η αστυνομία χτυπά τις διαδηλώσεις οργανωμένα, ενώ καλύπτει δολοφόνουςΣοβαρές καταγγελίες κάνει η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα στην εποχή μας (ΚΕΔΔΕ) για την τακτική της αστυνομίας και ακολούθως για την πολιτική κάλυψη που αυτή έχει, με αφορμή τα γεγονότα στη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σύμφωνα με την ΚΕΔΔΕ:
"Τη μεγαλειώδη διαδήλωση στο Κερατσίνι χτύπησε η αστυνομία βάσει σχεδίου. Γρήγορα κόπηκε η πορεία στη μέση με ρίψη δακρυγόνων και για τις επόμενες ώρες όποιος παρέμενε στην περιοχή κινδύνευε είτε να τραυματιστεί είτε να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.



Είχαμε τραυματισμό διαδηλωτών, εγκλωβισμό και συλλήψεις στο σωρό. Έγιναν 130 προσαγωγές από τις οποίες οι 36 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ο τρόπος με τον οποίο φορτώνονταν και στη συνέχεια αποσύρονταν κατηγορίες όπου υπήρξε στοχευμένη παρέμβαση δικηγόρων είναι αποκαλυπτικός.
Είκοσι πέντε διαδηλωτές περικυκλώθηκαν στη Γρ. Λαμπράκη και αντιμετώπισαν βαριές κατηγορίες για επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που είχε πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα σε άλλο σημείο από εκείνο της σύλληψης. Στο τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος, στη ΓΑΔΑ, έδωσαν αποτυπώματα, δέχτηκαν σωματικό έλεγχο, και στο τέλος οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες και προσαχθέντες πολλοί φοιτητές και νέοι που κατέβαιναν για πρώτη φορά στο δρόμο. Πρόκειται για σαφές μήνυμα εκφοβισμού προς όποιον κατεβαίνει στο δρόμο. Δεν πρέπει να περάσει.
Ένας φοιτητής μέλος της ΕΑΑΚ αντιμετωπίζει κακούργημα. Δεν πρέπει να περάσει.
Ο τρόπος δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες. Μαζί με άνδρες που φορούν πολιτικά και πετούν πέτρες στο πλήθος των διαδηλωτών. Όπως στα τυφλά σημαδεύουν οι πέτρες, έτσι στα τυφλά γίνονται οι συλλήψεις. «Πιάστε κόσμο» ακούστηκε να λέει επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ σε σημείο που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολλοί διαδηλωτές.
Το λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει στο στόχαστρο όχι μόνο τη φασιστική Χρυσή Αυγή αλλά την ίδια την κυβέρνηση, την αστυνομία, τη δικαστική εξουσία που κυνηγάνε τους διαδηλωτές και αφήνουν στο απυρόβλητο τους φασίστες και τους καθοδηγητές τους.
Να οργανώσουμε καλύτερα την περιφρούρηση των διαδηλώσεων, απέναντι στα χτυπήματα της αστυνομίας.
Να αποκαλύψουμε τον τρόπο που οργανώνουν τις επιθέσεις τους. Τις διασυνδέσεις αστυνομίας και Χρυσής Αυγής.
Να εντείνουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό για τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας".
 ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)