Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακή κλιμάκωση στην παιδεία

Σήμερα, Παρασκευή, η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου θα παρθεί η απόφαση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, υπέρ της οποίας τάχθηκε χθες η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ. Και οι δάσκαλοι, που συμμετείχαν μαζικά στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ετοιμάζονται επίσης να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.


Η τελική απόφαση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών θα ληφθεί την Παρασκευή στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Την Πέμπτη 19/9, στο δεύτερο γύρο γενικών συνελεύσεων στις κατά τόπους ΕΛΜΕ,  οι καθηγητές στις περισσότερες τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σχεδόν ομόφωνα, είχε αποφασίσει να καλέσει σε κλιμάκωση του αγώνα. Η συμμετοχή στην απεργία που ξεκίνησε από τη Δευτέρα άγγιξε  ποσοστά άνω του 90% την πρώτη μέρα - που σημαδεύτηκε και από την υψηλότατη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση- και διατηρείται μέχρι και σήμερα σε υψηλά ποσοστά..

Αποφασίζουν και οι δάσκαλοι

Σήμερα, όμως, συνέρχονται και οι γενικές συνελεύσεις των δασκάλων προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους που ξεκίνησαν χθες, με 48ωρη απεργία. Η απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο, είτε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων, είτε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Όμως, το αγωνιστικό κλίμα είναι σαφές και καταγράφτηκε σταυψηλά ποσοστά συμμετοχής των δασκάλων τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας. Οι δάσκαλοι, όπως και οι συνάδελφοί τους καθηγητές, έδωσαν μαζικά το "παρών" στο προσκλητήριο αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, συμμετέχοντας στην απεργία με ποσοστό πάνω από 85%.

left.gre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)