Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Προκλήσεις και ναζιστικοί χαιρετισμοί από τη Χρυσή Αυγή σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά

Στελέχη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στο δήμαρχο Μελιγαλά της Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της γνωστής γιορτής μίσους, και κατά υποστηρικτών της αριστεράς στα Γιαννιτσά


Στη Μεσσηνία επικράτησε ένταση το πρωί της Κυριακής στην εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων στη λεγόμενη «πηγάδα του Μελιγαλά» με αποκορύφωμα την επίθεση στο Δήμαρχο της πόλης την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του Δημάρχου αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από την εκδήλωση.






Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews.gr αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει και η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά και τη συνέχεια της εκδήλωσης να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Χρυσή Αυγή, με ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη.





Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει επίδειξη ισχύος στη Μεσσηνία με γενική κινητοποίηση στελεχών και οπαδών. Στο Μελιγαλά από το πρωί κατέφτασαν δεκάδες πούλμαν που μετέφεραν ύποστηρικτές του κόμματος επιχειρώντας να δείξουν την μεγάλη δυναμική και απήχησή του.





Στα Γιαννιτσά

Μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδια και στα Γιαννιτσά. Όπως αναφέρει στο logospellas.gr, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.



Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών από το χώρο της αριστεράς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.






Ο ναζιστικός χαιρετισμός του συνοδού

Στην ίδια εκδήλωση αντιδράσεις προκάλεσε η χειρονομία του συνοδού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου, που κατά την αποχώρηση του σήκωσε το χέρι του παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.



Πληροφορίες από real.gr
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)