Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χρυσή Αβγή κλιμακώνει - Νέα Δημοκρατία και αστυνομία αλληθωρίζουν

Πέραμα, Γιαννιτσά, Μελιγαλάς, Σέρρες, Κιλκίς... Οι επιθέσεις και οι προκλήσεις της ναζιστικής συμμορίας προς πολίτες, πολιτικούς φορείς αλλά και τη δημοκρατία είναι πλέον καθημερινές, με τη δικομματική κυβέρνηση και ειδικά τη Νέα Δημοκρατία να σφυρίζει αμήχανα.

Μετά την επίθεση χρυσαβγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα το βράδυ της Πέμπτης, μια σειρά από περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα δείχνουν ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ έχουν αποθρασυνθεί εντελώς,



προσβάλλοντας και απειλώντας ανοιχτά πλέον τη Δημοκρατία, την ίδια ώρα που ο βασικός κυβερνητικός εταίρος, η Νέα δημοκρατία, παρακολουθεί μουδιασμένος τις εξελίξεις.


Η επίθεση στο Πέραμα και οι συλλήψεις που δεν έγιναν ποτέ

Από την αιματηρή επίθεση των χρυσαβγιτών, η οποία έκανε το γύρο του κόσμου, 7 άνθρωποι οδηγήθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο. Αν και αναγνωρίστηκαν τρεις(!) από τους περίπου πενήντα φασίστες που συμμετείχαν στην επίθεση, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προχωρήσει σε κάποια σύλληψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν το περιστατικό, σε επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ με πέτρες σε γραφεία της ΧΑ στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 46 συλλήψεις. Όπως υπογραμμίζει σε άρθρο του στην "Αυγή" ο Θανάσης Καρτερός, "στη μια περίπτωση δηλαδή κάνουν επίθεση οι ναζί και το αποτέλεσμα είναι τραυματίες αρκετοί, αλλά συλλήψεις μηδέν. Στην άλλη περίπτωση δέχονται επίθεση οι ναζί και το αποτέλεσμα είναι τραυματίες μηδέν, αλλά συλλήψεις πλήθος". Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων καταδίκασαν άμεσα την επίθεση, με μοναδική εξαίρεση τη Νέα Δημοκρατία, η οποία με καθυστέρηση μίας ημέρας σχολίασε το περιστατικό διά στόματος Παπαμιμίκου. Αλγεινή εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ απέφυγε στις δηλώσεις του να αναφερθεί στο περιστατικό και στα θύματά του, καταδικάζοντας γενικά και αόριστα "ορισμένους" για τις πράξεις τους...


Ναζιστικός χαιρετισμός σε εκδήλωση μνήμης στα Γιαννιτσά για την εκτέλεση 120 Γιαννιτσιωτών από τους Ναζί 


Μέλη της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδια και στα Γιαννιτσά, στην επέτειο του εορτασμού μνήμης για την εκτέλεση των 120 Γιαννιτσιωτών από τους Ναζί στις 14 Σεπτέμβρη 1944. Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αβγής Αντώνης Γρέγος επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε και η χειρονομία του συνοδού του βουλευτή της Χρυσής Αβγής, που κατά την αποχώρηση του σήκωσε το χέρι του παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό, όλα αυτά σε εκδήλωση μνήμης ανθρώπων εκτελεσμένων από τους Ναζί. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο απέτρεψε την κλιμάκωση των επεισοδίων ενώ προχώρησε και στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών από το χώρο της αριστεράς, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.





Επίθεση και σε δεξιούς πολίτες και πολιτικούς στο Μελιγαλά 

Το αποκορύφωμα των ναζιστικών προκλήσεων των τελευταίων ημερών έλαβε τόπο στο Μελιγαλά. Στην εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων στη λεγόμενη «πηγάδα του Μελιγαλά», οι χρυσαβγίτες που βρισκόντουσαν κατά εκατοντάδες στο χώρο, αφού είχε γίνει πανελλαδική κινητοποίηση προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι φασίστες στην εκδήλωση μνήμης ταγματασφαλιτών και συνεργατών των Ναζί, επιτέθηκαν στις τοπικές δημοτικές αρχές Οιχαλίας, εκδιώκοντας τες τελικά από το χώρο. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε εντελώς όταν ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος επιτέθηκε στο Δήμαρχο της πόλης την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα, αρπάζοντας το μικρόφωνο από τα χέρια του. Δε γλύτωσαν από τη χρυσαβγίτικη μανία η νεολαία του ΛΑΟΣ, καθώς και μέλη άλλων εθνικιστικών οργανώσεων, που επίσης απομακρύνθηκαν βίαια από το χώρο.
 


 




Τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, αφού η ναζιστική συμμορία βρήκε την ευκαιρία, με αφορμή και τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης στη μικρασιατική καταστροφή, να δημιουργήσει εντάσεις σε πολλές ακόμα πόλεις της επικράτειας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Σέρρες και το Κιλκίς, όπου, όπως αναφέρουν οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοινώσεις τους, οι διοργανωτές είχαν τη "δημοκρατική" ευαισθησία να προσκαλέσουν και τους εκπροσώπους των ναζί, με την αστυνομία να παρακολουθεί αδιάφορα τα παραστρατιωτικά αγήματα που εμφανίστηκαν.


Άκρα του τάφου σιωπή στη Συγγρού

Ενώ η ναζιστική βία κλιμακώνεται, στη Συγγρού δυσκολεύονται να βρουν τη ζέση με την οποία εφευρίσκουν ακραίους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, για να πράξουν το ίδιο και για τις πράξεις της Χρυσής Αβγής. Είναι τέτοια τα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές διάλυσης και λεηλασίας του τόπου και της κοινωνίας, που ακόμα και η ποινική συμμορία του Μιχαλολιακού προτείνεται ανοιχτά πλεόν από στελέχη της δεξιάς παράταξης σαν ενδεχόμενη κυβερνητική εταίρος, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δηλώσεις του Β. Πολύδωρα. Δε λείπει και το απαραίτητο μιντιακό σιγοντάρισμα, με προσπάθειες μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων δημοσιογράφων να ξεπλύνουν την ακραία ναζιστική οργάνωση και να την παρουσιάσουν σοβαρή και έτοιμη να συγκυβερνήσει. Όπως τόνισε άλλωστε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", "υπάρχει κοινή αφήγηση ΝΔ και Χρυσής Αυγής για τα τελευταία 40 χρόνια της Ελλάδας", ενώ και η βρεταννική εφημερίδα Guardian, σχολιάζοντας το περιστατικό του Περάματος, σημειώνει ότι «πολλοί σχολιαστές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται εάν η συντηρητική κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, καθώς οι απόψεις τους σε θέματα δημόσιας τάξης είναι ενοχλητικά ίδιες»


ΣΥΡΙΖΑ: Με την ανοχή μνημονιακού μπλοκ και αστυνομίας η κλιμάκωση της δράσης των ναζί 

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ΝΔ και αστυνομία ότι η ανοχή που επιδεικνύουν τμήματά τους στους τραμπουκισμούς των Ναζί, ευθύνονται για την κλιμάκωση της δράσης τους και καλεί "εργαζόμενους και νεολαία, αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουν μαζί τον αγώνα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τους  εχθρούς της"

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επαναλαμβανόμενοι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του ναζισμού και τη βαθιά του έχθρα για τη δημοκρατία. Η ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας, καθώς και η πολιτική υποστήριξη που λαμβάνει η Χ.Α από τμήμα του μνημονιακού μπλοκ και της ΝΔ, κρύβονται πίσω από την κλιμάκωση της δράσης της.    Μερικές μέρες μετά την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ και ενώ εξακολουθεί να σιωπά προκλητικά η κυβέρνηση, οι σημερινές δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στον Real FM, όπως και παλαιότερες δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά περί συνεργασίας ΝΔ και Χ.Α, δείχνουν τα πραγματικά σχέδια της ηγεσίας της ΝΔ.   Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν μαζί τον αγώνα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και την υπεράσπιση της δημοκρατίας από τους  εχθρούς της.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)