Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώην χρυσαβγίτης: «Ήταν όλοι ενήμεροι, είχαν τον Παύλο στη μπούκα»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια παραχώρησε πρώην στέλεχος της τοπικής οργάνωσης. Ο πρώην χρυσαυγίτης, που ανήκε στον πυρήνα της Νίκαιας για περίπου ενάμιση χρόνο, αποκάλυψε ότι «είχαν στην μπούκα» τον Παύλο Φύσσα, επειδή είχε αντιφασιστικά τραγούδια, ενώ κάποιοι στίχοι αναφέρονταν υβριστικά σε χρυσαυγίτες.
Κένταυροι ονομάζονται οι μάχιμοι νεαροί της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με πρώην μέλος της -όπως και οι αντίστοιχοι της ΝΔ-, ενώ αποκαλύπτει πως λειτουργεί η ναζιστική συμμορία, αλλά και την ιεραρχία της οργάνωσης.



«Ήταν αντιφασίστας και το τραγούδαγε και το γνωρίζανε» ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Έθνος» ο άνθρωπος που είχε παρακολουθήσει από κοντά τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Αναφερόμενος στον δράστη Γιώργο Ρουπακιά, το πρώην μέλος της Χ.Α. είπε ότι ήταν στο Πενταμελές Συμβούλιο της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια -που παίρνει όλες τις αποφάσεις για την περιοχή - όπου ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης βάζει «τα δικά του άτομα».

Καθοδηγητής ο Πατέλης, αρχηγός ο Λαγός


Το τάγμα εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και την αρχηγία του βουλευτή Ι. Λαγού, διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή, και την οργάνωση που συναντά κάποιος μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες.


«Ο υπεύθυνος της Νίκαιας, Πατέλης, έφτιαξε Κλειστό Πυρήνα. Εκεί ο Πατέλης βάζει τα δικά του παιδιά. Εκεί θα ήταν μόνο οι φουσκωτοί, οι δικοί του. Ο Ρουπακιάς μπήκε χωρίς εκλογές, χωρίς τίποτα» εξηγεί και αποκαλύπτει ότι ο νεοναζί δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ήταν μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Νίκαιας.


«Τουλάχιστον 30 άτομα είχαν δοκιμαστεί και είχαν αποδείξει την πίστη τους στην οργάνωση, την οποία αποδείκνυες προχωρώντας σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αντιπάλων» αναφέρει στην εφημερίδα το πρώην στέλεχος. «Η οργάνωση δεν χρησιμοποιεί μόνο γυμνασμένους άνδρες -μόνο γυμνασμένα μπράτσα, αλλά ακόμα και χάκερ για να κάνουν επιθέσεις μέσω facebook. Οι επιδόσεις των μελών καταγράφονταν σε ειδικό βιβλιαράκι» προσθέτει.


Παράλληλα ο πρωήν Χρυσαυγίτης αναφέρει πως τα μέλη της οργάνωσης συμμετέχουν ακόμα και σε παραεμπόριο. «Δίνουν ρούχα που συγκεντρώνονται από τους πολίτες για τους φτωχούς σε Πακιστανούς, οι οποίοι πωλούν τα ρούχα αυτά σε λαϊκές και στη συνέχεια δίνουν ποσοστό στα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα οποία συνεργάζονται» σημειώνει στη συνέντευξή του το πρώην μέλος της Χ.Α. , για να προσθέσει πως οι πακιστανοί στη Νίκαια όταν ακούν Χρυσή Αυγή γελάνε, καθώς γνωρίζουν πως οι νεοναζί της περιοχής απλώς πουλάνε προστασία.


Για όλες τις δραστηριότητες της οργάνωσης είναι ενήμερος ο βουλευτής Λαγός, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει το Νίκο Μιχαλολιάκο. Μάλιστα ο πρώην Χρυσαυγίτης θεωρεί βέβαιο πως ο Λαγός και ο Μιχαλολιάκος είχαν ενημερεωθεςί για το επεισόδιο, καθώς πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία.
Πηγή: alterthess.gr

Για το ίδιο θέμα:

Στη συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα στην έντυπη έκδοση το «Έθνος», το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ι.Λαγού.

«Ο Γ.Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την "πέσουμε" σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός».

«Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία».


«Μιλημένοι» αστυνομικοί έλεγχοι


«Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι μιλημένοι, καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».

Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)