Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δημόσια νοσοκομεία στο στόχαστρο - Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι οποίοι αντιδρούν στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί στο κλείσιμό τους και σε απολύσεις προσωπικού.

Την  εβδομάδα που διανύουμε  στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία  έχει κηρύξει μπαράζ κινητοποιήσεων.



Ήδη εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Υγείας (φωτογραφία από το enikos.gr):

ΤΩΡΑ-Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας


Αναλυτικά οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις:  

Σήμερα, Δευτέρα 2/9,  προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία που επηρεάζονται, ενώ για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00.

Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.


Λουκέτο στην Αγία Βαρβάρα

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινικής», έχουν συγκεντρωθεί από τις 8 το πρωί στις εισόδους των νοσοκομείων. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», καταγγέλλουν , ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, πως το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, μία Παθολογική κλινική και μια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από 148 κλίνες παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85». Οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα συγκεντρωθούν και το πρωί της Τρίτης στις εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ».


Ο Χαράλαμπος Φαράντος, μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Πατησίων μίλησε νωρίτερα «στο Κόκκινο» (105,5) για το επαπειλούμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου:






Ψυχιατρικά νοσοκομεία

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις των υγειονομικών».


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο νοσοκομείο "Παναγία"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλεισιμο του νοσοκομείου πραγματοποιείται αυτή την στιγμή έξω από το νοσοκομείο "Παναγία". Οι εργαζόμενοι κάλεσαν εργαζόμενους και αλληλέγγυους φορείς, κόμματα και σωματεία εργαζομένων σε συγκέντρωση ενώ παράλληλα έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στον τόπο και τον χώρο παροχής της εργασίας τους . Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία καταργούνται οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις στο νοσοκομείο "Παναγία" (να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καταργούνται και θέσεις γιατρών) που, όπως τονίζουν," επιτείνουν τα μέτρα της σκληρής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής διακυβεύοντας την υγεία των ασθενέστερα οικονομικά κυρίως στρωμάτων". Σε λίγη ώρα εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος - έδρα της διοίκησης του νοσοκομείου (πηγή: alterthess.gr).


Πηγή: iatropedia.gr 
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)