Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Οι καθηγητές ψήφισαν τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη

Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.

Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 


Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.

Η συμμετοχή στην απεργία που ξεκίνησε από τη Δευτέρα άγγιξε  ποσοστά άνω του 90% την πρώτη μέρα - που σημαδεύτηκε και από την υψηλότατη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση- και διατηρείται μέχρι και σήμερα σε υψηλά ποσοστά..


Κομμένες κεφαλές

Της Αγγέλικας Σαπουνά
Η απεργία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας σώθηκε προχθές βράδυ τελευταία στιγμή. Κουτσουρεμένη. Επειδή η πλειοψηφία των 2/3 των αντιπροσώπων των εκπαιδευτικών που ψήφισαν τη συνέχιση της πενθήμερης, υπολείπονταν κατά 0,2% του ποσοστού του 66% που απαιτεί το καταστατικό της ΟΛΜΕ για να βγει απόφαση.

Το υπόλοιπο 1/3 που στήριζε κατά πλειοψηφία 48ωρη απεργία με συνέλευση μετά την απόφαση που τελικά βγήκε, επιχειρηματολόγησε μέχρι τέλους υποστηρίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ώριμοι για μεγαλύτερη κινητοποίηση, ότι τα αποτελέσματα των ΕΛΜΕ φαλκιδεύτηκαν και ότι τελικά η «ομάδα» του ΔΣ της ΟΛΜΕ που στήριζε τη συνέχεια της απεργίας διαρκείας (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις και Παρεμβάσεις, που πολιτικά σηματοδοτούν το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πολλών ανεντάχτων) λειτουργούν με τη λογική του «γιουρουσιού» και ζητάνε ψευδεπίγραφα την πολιτική ανατροπή για να πάνε σε συστημική εναλλαγή.

Έτσι –και χειρότερα, δηλαδή, αλλά ίσως να μη γίνουν πιστευτές οι αθλιότητες που ακούστηκαν αν τις αναφέρω καταλεπτώς– επιχειρηματολόγησαν οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ, ενώ οι αντιπρόσωποι της ΔΑΚΕ απλώς παρακολουθούσαν –ευχαριστημένοι– αφού δεν είχαν λόγο να παρέμβουν… Οι «σύντροφοι» της ηγεσίας του ΚΚΕ παίζουν ένα ρόλο στο μπλοκάρισμα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, σε όλα τα σωματεία, όχι μόνον στην ΟΛΜΕ, αλλά και στη ΔΟΕ και στις ομοσπονδίες και παντού σχεδόν αλλού, ένα ρόλο που οι ιστορικοί του μέλλοντος μπορεί και ν’ αναλύσουν μετά από χρόνια, αλλά που τώρα δίνει χαριστικές βολές στα κινήματα, διαπαιδαγωγώντας κατάλληλα τις συνειδήσεις όσων εργαζομένων σήμερα ταλαντεύονται και τελικά διστάζουν, αφού «οι ηγεσίες» τους πουλάνε, δεν τους καταλαβαίνουν κλπ. Πόσο σκοτάδι πρέπει ακόμη να πέσει πάνω μας για να πάψουν, επιτέλους, «κομμένες κεφαλές» να ορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων, παντοτινέ μας σύντροφε Στρατή Τσίρκα…

Πηγή: Εποχή 
Επίσης διαβάστε το άρθρο του Θέμη Κοτσιφάκη: Η διαθεσιμότητα και η διχαστική πολιτική του υπουργείου Παιδείας

_______________________


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Μετά από την απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ και την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο απεργιακός μας αγώνας συνεχίζεται για το τριήμερο 23-25/9.

  • Δευτέρα 23/9 οργανώνουμε διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας 12.30 μ.μ.
  • Τρίτη 24/9, ημέρα γενικής απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.
  • Τετάρτη 25/9 Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1 μμ στα Προπύλαια.


________________________



Απεργιακό ταμείο αλληλεγγύης



Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.   Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK

 Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.  Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.
ο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK

Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.
- See more at: http://left.gr/news/apergiako-tameio-allileggyis-apo-tin-olme#sthash.yKT5RgOm.dpuf

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)