Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ελεύθερος ο Σακκάς!Το κίνημα Αλληλεγγύης Κέρδισε!-Tο χρονικό

Δεκτό έκανε το αίτημα αποφυλάκιστης του Κώστα Σακκά το Συμβούλιο Εφετών σήμερα, Πέμπτη 11/7, μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας, και ενώ η ζωή του κρεμόταν πια από μια κλωστή. παράλληλα όμως όρισε ως εγγύηση το εξοντωτικό ποσό των 30.000 ευρώ, που μόνο ρεβανσισμό από τη μεριά του κράτους προδίδει. Στον Κώστα Σακκά, μόνο κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί, συμπαραστάθηκε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που συχνά αντιμετώπισε (δείτε και το μόλις χθεσινό βίντεο) και την άγρια κρατική καταστολή.






Πέμπτη 11/7: 38η ημέρα απεργίας πείνας  - συνεδριάζει εκ νέου του συμβούλιο Εφετών

11:22 Αποφυλακίζεται ο Κώστας Σακκάς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών με 30.000 ευρώ εγγύηση...


 9.00 μ.μ.: Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, Πέμπτη, το συμβούλιο Εφετών για το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά, που παραμένει προφυλάκισμένος 2,5 χρόνια χωρίς δίκη. Δυο συλλήψεις και έντεκα προσαγωγές αλληλέγγυων χθες έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης (δείτε παρακάτω το βίντεο - ντοκουμέντο). Μαζική απεργία πείνας από την ομάδα δράσης αλληλεγγύης από την Δευτέρα, εάν δεν αποφασιστεί η αποφυλάκισή του. Διοικητική έρευνα διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, που απεικονίζει βιαιοπραγίες αστυνομικών, κατά των αλληλέγγυων (πηγή: stokokkino.gr).



Τετάρτη 10/7: 37η ημέρα απεργίας πείνα

Προσαγωγές και 2 συλλήψεις έγιναν σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά στην Ακρόπολη. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο όπου καταγράφεται η παντελώς απρόκλητη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη διαδήλωση. Η μαρτυρία του ανθρώπου που κατέγραψε τα γεγονότα, εδώ.


ς


Συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα στη 1 μ.μ. η Δράση Αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά, προναγγέλοντας απεργία πείνας από αλληλέγγυους στον Κώστα Σακκά, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, σε περίπτωση που η αίτηση αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά προς το Συμβούλιο Εφετών έχει απορριφθεί ή δεν έχει ληφθεί απόφαση.
Κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης από αλληλέγγυους στον Κώστα Σακκά πραγματοποιείται από νωρίς το πρώι.

 


Δευτέρα 8/7: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο
 
Απεργία πείνας για 35η ημέρα πραγματοποιεί ο Κώστας Σακκάς, ενώ η αίτηση αποφυλάκισής του θα εξεταστεί αύριο εκ νέου από το Συμβούλιο Εφετών (καθώς δεν λήφθηκε σήμερα η απόφαση). Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο, με αίτημα την άμεση αποφυλάκισή του, ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.  Η «Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας» (ΚΕΔΔΕ) σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ, καλεί σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας και παράδοση του ψηφίσματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96). Την άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, όπως ορίζει το σύνταγμα της χώρας, ζητούν σε ανακοίνωσή τους η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης.

"Κώστα Σακκά είμαστε μαζί σου, στην αξιέπαινη αντίστασή σου!" Τούρκοι αλληλέγγυοι του Κώστα Σακκά

 

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)