Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πειρατεία στις συχνότητες της ΕΡΤ, με εκπομπή παράνομου σήματος


φωτό απο :www.zougla.gr 

Oλοκληρώνει την παρανομία η κυβέρνηση εκπέμποντας παράνομα από την Τετάρτη 10/7 στις συχνότητες της ΕΡΤ μια καρτέλα με το σήμα της ανύπαρκτης «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης»
Ξεκίνησε η εκπομπή του προγράμματος της ΕΔΤ (ΔΤ) στις 21.00 σήμερα το βράδυ
 Τετάρτη 10/7
 Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την παρανομία εκπέμποντας από ιδιωτικό στούντιο.  Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, το σήμα της «ΕΔΤ» εκπέμπεται από τα παλιά στούντιο του Mega και διανέμεται μέσω DIGEA και ΟΤΕ.



 Αδίστακτοι και κυνικοί, όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ συνεχίζοντας να παρανομούν, αλλά είναι έτοιμοι να εκπέμψουν από ιδιωτικά στούντιο πράττοντας και άλλη παρανομία», είχε τονίσει ήδη από χθες  ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Όπως τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης στο αυτοδιαχειριζόμενο δελτίο της ΕΡΤ, η εκπομπή πειρατικού σήματος αποτελεί κορύφωση της παρανομίας και προσβολή της δημοκρατίας και της χώρας στο εξωτερικό και πρέπει να καταδικαστεί από κάθε δημοκρατική δύναμη». «Δεν υπάρχουν αποφάσεις και άδειες αλλά συνεννόηση κάτω από το τραπέζι με την DIGEA για την εκπομπή του σήματος από ιδιωτικό στούντιο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλώντας σε άμεση λειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο του προσωπικού της.  



«Δοκιμαστική» η εκπομπή δηλώνει για το πειρατικό σήμα ο Π. Καψής - εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (!) τη θεωρεί ο Σ. Κεδίκογλου


«Έφυγαν οι μπάρες και η εκπομπή είναι δοκιμαστική», τόνισε για την εκπομπή του σήματος της «ΕΔΤ», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υφυπουργός αρμόδιος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής.

Ο κ.Καψής τόνισε ότι είναι θέμα ημερών ή και ωρών να ξεκινήσει το πρόγραμμα, το οποίο αρχικά θα αποτελείται από προβολές ταινιών ή ντοκιμαντέρ, ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις στην οθόνη. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει και προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση και του τομέα της ενημέρωσης. Ακόμη, επανέλαβε ότι παραμένει ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «χθες το βράδυ ήταν πολύ κοντά στο να δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης».

«Η πόρτα στο διάλογο παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καψής. Οπως ανέφερε ο υφυπουργός, η ΕΔΤ είναι ένας μεταβατικός φορέας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί το όνομα του νέου φορέα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Π.Καψής παραδέχτηκε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, καθώς «το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πρόκειται για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, επισήμανε ότι εντός τριών μηνών θα έχει αρχίσει κανονικά η εκπομπή του νέου φορέα. (Πηγή: ertopen.com)


Τρίτη 9/7

Το υπόμνημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για τη συζήτηση στη βουλή του ν/σ για την ίδρυση του νέου δημόσιου ρ/τ φορέα

 Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο, ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  Το μεσημέρι η γενική συνέλευση των εργαζομένων για τις προτάσεις Καψή, μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον υφυπουργό.

Δευτέρα 8/7: 
Η συνάντηση των εργαζομένων με τον  αρμόδιο υφυπουργό Π. Καψή ολοκληρώθηκε κατά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας. Νέα συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ την Τρίτη με θέμα συζήτησης τη στάση της κυβέρνησης.



Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 20.00, ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέακαι στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. - See more at: http://left.gr/news/oi-omospondies-poy-symmetehoyn-ayrio-sto-syllalitirio-gia-tin-ert#sthash.ishBtc6T.dpuf
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την ΕΡΤ : Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα στην αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, αναφορικά με το ποιος φταίει για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δευτέρας 8/7 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής, του «Ρεμπέτες ρεπόρτερ» και τη Μελίνα Ασλανίδου.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)