Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

NEW-Προσαγωγές φοιτητών στα Προπύλαια-(video)

Απαγορευουν την εισοδο οπως και την εξοδο σε εργαζομενους του ΕΚΠΑ #rbnewsΦοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών προσπάθησαν νωρίτερα να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης - η Αστυνομία τους εγκλώβισε προσήγαγε 31 εξ αυτών εισβάλλοντας στο χώρο - Επίθεση των ΜΑΤ και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 
Φωτογραφίες από @Makis Sinodinos & @Monahus

15:40 Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επενέβη μετά από μήνυση της Βάσως Κιντή, μέλους του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η μήνυση έχει αποσυρθεί και οι 31 προσαχθέντες πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι, μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Κ. Τσουκαλά. Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ προγραμματίζεται για αύριο, με το ίδιο, νεοφιλελεύθερο πλαίσιο:



 περικοπές, απολύσεις καθηγητών και προσωπικού, καθιέρωση διδάκτρων και πλήρη εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» Διαμαντοπούλου στην Ανώτατη Εκπαίδευση.   15:35 Ακόμα και... τροχό ήταν έτοιμη να επιστρατεύσει η Αστυνομία προκειμένου να παραβιάσει το άσυλο (via @Makis Sinodinos):       15:05 Μαρτυρία στο facebook για την επίθεση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών:       14:45 «Τα ΜΑΤ, το ξύλο, τα χημικά, και οι δεκάδες προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού αποτελούν τη μόνη απάντηση της κυβέρνησης στις δίκαιες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας» σχολιάζει η Νεολαία Συνασπισμού σε ανακοίνωσή της για την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία.     14:35 Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται οι 31 προσαχθέντες (η φωτογραφία από την κλούβα των ΜΑΤ, νωρίτερα, στα Προπύλαια)
      <<Πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν τα αιτήματά τους. Απρόκλητα και χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα παρενέβη η αστυνομία και περικυκλώθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας από δυνάμεις καταστολής», δήλωσε διοικητικός υπάλληλος της Πρυτανείας που ήταν παρών στο συμβάν, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr.«Πηγαίνουν άνθρωποι μεσ' στις κλούβες στη ΓΑΔΑ χωρίς να χουν κάνει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.
Η Πρυτανεία παρέμεινε περικυκλωμένη από ομάδες ΔΕΛΤΑ για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο παρέμεινε και συγκεντρωμένος κόσμος. Παρόντες ήταν και οιβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασιλική Κατριβάνου,  οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τα ΜΑΤ τους ψέκασαν με χημικά.


 ΠΗΓΕΣ: left.gr ,dedousi.blogspot.gr ,tvxs.gr,naftemporiki.gr.

ακόμα:  Εισβολή της Αστυνομίας στην Πρυτανεία - προσαγωγές φοιτητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)