Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις-live

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.



Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Λίγο πριν από τις 14.00, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το υπουργείο, καθώς δεν έγινε η συνάντηση που είχαν ζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη, και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία. Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)