Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης στο Focus: Ευελιξία είτε με το καλό είτε με τη βία

Θα φροντίσω να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό είτε με τη βία, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Focus.





Στο εκτενές ρεπορτάζ του το Focus πλέκει το εγκώμιο στον νέο υπουργό καθώς περιγράφονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και οι προσωπικές του ικανότητες.

«Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στον δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα», γράφει το περιοδικό.

Ο 46χρονος υπουργός είναι «πρώην μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων McKinsey», αναφέρει το Focus, «ο οποίος είχε ανακηρυχθεί το 2003 Global Leader for Tomorrow» και καλείται να μειώσει ως το 2016 τον διογκωμένο, σύμφωνα με το περιοδικό, δημόσιο τομέα κατά 100.000 θέσεις.

Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να δηλώνει στο περιοδικό ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών. «Αν θα έπρεπε να αποφασίσει κανείς με βάση μόνο τους αριθμούς, τότε θα έπρεπε να κυβερνούν μόνο λογιστές», αναφέρει.

Στο ερώτημα του Focus γιατί δέχτηκε να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:
«Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να υπηρετήσω την πατρίδα μου».

«Τέτοια παθιασμένα λόγια δεν είναι συνηθισμένα σε μια πολιτική τάξη που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή μόνο για το πως η ίδια προσπαθούσε να πλουτίσει», σχολίασε το γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)