Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Δακρυγόνα και ξύλο από τα ΜΑΤ στους απλήρωτους κτηνοτρόφους από τη «Δωδώνη»

Δακρυγόνα και ξύλο από τα ΜΑΤ στους εκατοντάδες κτηνοτρόφους που συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις τις επιχείρησης διεκδικώντας τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών - ένας κτηνοτρόφος έπεσε λιπόθυμος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
 Μετά τη λήξη του τελεσιγράφου την Τετάρτη, εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, συγκεντρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή,στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του γάλακτος που έχουν παραδώσει.


Διμοιρίες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και χημικά για να απωθήσουν τους εξαγριωμένους κτηνοτρόφους από την κεντρική πύλη που έριξαν την καγκελόπορτα, φωνάζοντας συνθήματα άμεσης καταβολής των πληρωμών και απαιτώντας να φύγουν τα ΜΑΤ.


dwdwnh2 26-7-2013

Νωρίτερα οι κτηνοτρόφοι έδιωξαν κακήν κακώς από τη συγκέντρωση με έντονες αποδοκιμασίες τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή.

Λίγο νωρίτερα η διοίκηση της εταιρείας είχε ενημερώσει τους κτηνοτρόφους ότι ο Απρίλιος θα εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο, κάτι που προφανώς εξόργισε τους παραγωγούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με τέτοιες καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.


dwdwnh5 26-7-2013


Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μία εβδομάδα οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση ΟΛΩΝ των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα. Απαιτούμε τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γίνονταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της “Δωδώνης”».

Η «Δωδώνη» είναι η πρώτη ελεγχόμενη από το Δημόσιο επιχείρηση, που ιδιωτικοποιήθηκε. Το πλειοψηφικό πακέτο της ανήκε στη Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και πέρασε ύστερα από διαγωνισμό σε ξένους επενδυτές.



Πηγές: avgi.gr, directnews.gr902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)