Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Απαξιωτική απάντηση του Π. Καψή στην πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ για λειτουργία της ΝΕΡΙΤ από το Ραδιομέγαρο

Συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τους εμπλεκόμενους υπουργούς αναμένεται να ζητήσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, μετά την απαξιωτικά αρνητική στάση του υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, στη συνάντηση που είχαν μαζί του την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την 4η κατά σειρά, ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση.


Διαβάστε σχετικά: 
Ο πραγματικός ρόλος του Παντελή Καψή για το θάνατο της ΕΡΤ – Η χθεσινή συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (γράφουν οιΓιώργος Γιουκάκης, Μαριλένα Κατσίμη, Νανά Νταουντάκη, Δημήτρης Τρίμης)
 


Η πρόταση - όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι- συνυπολογίζει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ, για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράνομη προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα Δημόσιας ΡάδιοΤηλεόρασης.



H εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, Μ. Νικολάρα, περιγράφει όσα διημείφθησαν στη συνάντηση με τον Π. Καψή

Παράλληλα επισημαίνουν το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων, με πλήρες πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, σε όλους τους τομείς, που καλύπτει η ΕΡΤ.

Βάσει αυτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρότειναν μεταξύ άλλων να ανοίξει άμεσα η ΝΕΡΙΤ, ως νέος φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ να συνεχίσουν να το παράγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και με ταχύτατες διαδικασίες να αποχωρήσουν με σύνταξη όσοι το επιθυμούν.

Η πρόταση αναφέρει, ότι η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι και οι ενώσεις τους ανακοίνωσαν ότι βρήκαν απέναντι τους μόνο αδιαλλαξία και αντιφατικότητα καθώς ο Παντελής Καψής απάντησε ότι «καταγράφει την πρόταση», αλλα όταν του ζητήθηκε να τη μεταφέρει στην κυβέρνηση, δήλωσε δυο φορές ότι «ΔΕΝ πρόκειται να τη μεταφέρει πουθενά».

Να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες, όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες έπαυσε η λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, ζητεί από το ΣτΕ ο δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας.

Στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ανοικτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων και Αλληλέγγυων στην ΕΡΤ «Για μια ΕΡΤ Ανοιχτή στην Κοινωνία». Στις 10 θα εμφανιστεί ο Γιώργος Μαργαρίτης και το συγκρότημά του και στη συνέχεια το συγκρότημα του Γιώργου Αστρίτη.

Πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)