Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ....

της Niki Vikou 

Φίλη νηπιαγωγός, που ζει στην επαρχία, με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Πριν από τον διορισμό της σε νηπιαγωγείο, είχε διοριστεί στο Υπουργείο Υγείας σε παιδικό σταθμό, όπου δούλεψε για τέσσερα χρόνια, τα οποία και αναγνώρισε ως συντάξιμα. Δυστυχώς όμως, η υπηρεσία της έχασε τον φάκελλό της και θα πρέπει η ίδια να βρει τα ΦΕΚ του πρώτου διορισμού - παραίτησης. Ούτε στον παιδικό υπάρχουν. Χωρίς αυτά όμως, δεν μπορεί να σταλλούν τα χαρτιά για συνταξιοδότηση, η οποία για τους εκπαιδευτικούς γίνεται μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. 
Η ίδια γνωρίζει μόνον τους αριθμούς ΦΕΚ. Προθυμοποιήθηκα να την βοηθήσω.
Προ Καλλικράτη, υπήρχε ένα γραφείο στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που μπορούσες να προμηθευτείς παλιές εφημερίδες της κυβέρνησης, το έχουν κλείσει. Στην ιστοσελίδα του Εθνικού τυπογραφείου βρίσκεις τα τεύχη Α, Β και Δ όχι όμως Γ' που την ενδιαφέρει. Τα τηλέφωνα δεν απαντούν, βεβαίως και σιγά μην απαντήσουν στα ι-μέλις. 




Η μόνη λύση, να έχεις γνωστό στην Αθήνα για να πάει μόνος του, να κατέβει στο υπόγειο και να ψάξει για αυτά που σε ενδιαφέρουν. Με άλλα λόγια, ψάξε ψύλλο στα άχυρα!
Σήμερα επιτέλους μου απάντησαν, μετά από αλλεπάλληλες τη


λεφωνικές κλήσεις και με παρέπεμψαν στον αρμόδιο υπάλληλο. 'Ηρθε λαχανιασμένος και σίγουρα κάθιδρως και όχι μόνον με άκουσε, όχι μόνον κατάλαβε το πρόβλημα της φίλης μου, αλλά και υποσχέθηκε να μείνει μετά την δουλειά για να βρεί τα χαμένα τεύχη! Μου έδωσε μάλιστα το τηλέφωνό του, να τον πάρω αύριο το πρωί, να με ενημερώσει αν βρέθηκαν, ώστε να στείλω κούριερ να τα παραλάβει.
Δεν φαντάζομαι να έχει μεταπτυχιακό, πολύ αμφιβάλλω, δεν ξέρω αν προσελήφθη με μέσον ή με ΑΣΕΠ, ξέρω όμως πως αντέδρασε ανθρώπινα και με ευσυνειδησία, εκεί που η υπηρεσία της αν και υπεύθυνη για την απώλεια των εγγράφων σήκωσε τα χέρια ψηλά και την φόρτωσε παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της, με ένα ακόμη πρόβλημα και πολύ αγωνία.
Τον ευχαρίστησα συγκινημένη.
"Οσο είμαι εδώ κυρία μου, προσπαθώ να βοηθώ τον κοσμάκη. Δεν θα είμαι για πολύ όμως. Μας πιάνουν κι εμάς οι διαθεσιμότητες"
Τον ρώτησα το όνομα του, δεν θα σας το πω όμως, μην τον βάλλουν στο μάτι. Απλά τον ευχαριστώ και δημόσια!
Δικαιώνομαι για ακόμη μια φορά όταν υποστηρίζω, πως δεν υπάρχουν δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, έμποροι, ταξιτζήδες, περιπτεράδες κλπ. Υπάρχουν μεμονωμένοι άνθρωποι, ο καθένας με τις δικές του αρχές και την δική του προσωπική στάση, για την οποία είναι και αποκλειστικά υπεύθυνος! Όλα τα άλλα είναι καθαρός κυβερνητικός φασισμός και κοινωνικός αυτοματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)