Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Εισβολή της Αστυνομίας στην Πρυτανεία - προσαγωγές φοιτητών

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών προσπάθησαν νωρίτερα να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης - η Αστυνομία τους εγκλώβισε και τους προσήγαγε περίπου 20 εξ αυτών εισβάλλοντας στο χώρο - Επίθεση των ΜΑΤ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφίες από @Makis Sinodinos & @Monahus

12:55 Τα ΜΑΤ απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο ακόμη και στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών (φωτογραφία). Κάλεσμα για τη ΓΑΔΑ όπου έχουν μεταφερθεί οι προσαχθέντες.
Απαγορευουν την εισοδο οπως και την εξοδο σε εργαζομενους του ΕΚΠΑ #rbnews12:45 Μιλά στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος της διοίκησης της ΠΟΣΔΕΠ:12:35 Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και επιτέθηκαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως κατήγγειλε ο Κ. Μπάρκας «στο Κόκκινο». Οι αστυνομικοί, κατά την βίαιη επέμβαση στην Πρυτανεία, αψήφησαν τις εκκλήσεις των βουλευτών και προσήγαγαν τους φοιτητές μετά την ονομαστική καταγγελία καθηγήτριας - μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης. Ανέβηκαν μάλιστα στο δεύτερο όροφο για να εντοπίσουν τους φοιτητές. Παραμένουν συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από την Πρυτανεία.

12:25 Αστυνομικοί επιτίθενται με τις φυσούνες στους συγκεντρωμένους έξω από την Πρυτανεία και απειλούν να τους συλλάβουν. Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ μαρσάρουν για εκφοβισμό και τα ΜΑΤ χτυπούν συγκεντρωμένους φοιτητές και φοιτήτριες. Μέσα στην Πρυτανεία παραμένει εγκλωβισμένος κι άλλος κόσμος που πιθανότατα θα προσαχθεί. Στο σημείο έχουν φτάσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ (Κ. Μπάρκας και Β. Κατριβάνου και Κ. Τσουκαλάς) και δικηγόροι.
12:05 Η αστυνομία αυτήν την ώρα έχει προσαγάγει φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται ήδη στη ΓΑΔΑ. Οι υπόλοιποι φοιτητές παραμένουν εγκλωβίσμένοι στην Πρυτανεία ενώ μία ακόμη κλούβα έχει φτάσει στο χώρο του Πανεπιστημίου.

11:30 Με δύο διμοιρίες ΜΑΤ και αρκετούς αστυνομικούς των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ (!), «καλωσόρισε»  τους φοιτητές το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Οι δυνάμεις καταστολής κλήθηκαν από μέλη του Συμβουλίου όταν περίπου 100 φοιτητές από σχολές του ΕΚΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου (στα Προπύλαια).left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου