Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Όταν το μικρό γίνεται κυβερνητική συνήθεια



Σε διαρκή κατήφορο ευτελισμού και φανατισμού ολισθαίνει πλέον η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γενικευμένη κοινωνική απαξίωσή της και κυρίως με τη διογκούμενη οργή των πολιτών.


Βλέποντας τις διάφορες προπαγανδιστικές βιτρίνες τους περί "success story" και "ευσήμων" για τα πεπραγμένα τους να θρυμματίζονται μπροστά στην κοινωνική αντίσταση και κινητοποίηση, προσφεύγουν τώρα πανικόβλητοι σε μαύρες, αν όχι κατάμαυρες, κορόνες για να "μειώσουν" την πολιτική παρέμβαση της Αριστεράς, τη δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρώντας ανεπαρκείς πλέον τις μονταζιέρες στα υπόγεια του Μαξίμου, κεντρικά κυβερνητικά στελέχη, στενοί συνεργάτες του Σαμαρά, ανέλαβαν εδώ και ημέρες αυτοπροσώπως τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαύρη, αν όχι κατάμαυρη, προπαγάνδα, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τα προφανή αδιέξοδα και τα μεγάλα ελλείμματα της πολιτικής τους. Με μαύρη θητεία πλέον στη συκοφαντία, στη διαστρέβλωση και στις ύβρεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλη μια φορά αποπειράθηκε να ταυτίσει την πρακτική των χρυσαυγιτών με τη στάση της Αριστεράς στη Βουλή!

Αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης, δεξί χέρι του Σαμαρά, ξεπέρασε κάθε όριο φτάνοντας στο σημείο να πει ότι... ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε "κόκκινο" στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας (!) ότι "όταν λέω κόκκινο, εννοώ με αίμα".

Ο μαύρος ανταγωνισμός σε συκοφαντίες και ακρότητες των κυβερνητικών στελεχών αποτυπώνει την κλιμακούμενη ανησυχία και τον πανικό τους για το επερχόμενο μαύρισμά τους στις εκλογές, που βέβαια αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι (με τη Μέρκελ να τις αποκλείει "σταθερά").

Όταν ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ψάχνει για... "κοινή χρήση εκφράσεων" μεταξύ χρυσαυγιτών και ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε την ακραία μεταλλαγή και στο κυβερνητικό δεκανίκι. Φαίνεται ότι, μετά την επιβολή του μαύρου στην ΕΡΤ, για το κυβερνητικό επιτελείο η προσφυγή στη μαύρη προπαγάνδα γίνεται μόνιμη πρακτική, μη έχοντας να επιδείξουν άλλο έργο.

Με εμφυλιοπολεμικές κορόνες, μανιχαϊστικές κατασκευές και ξεδιάντροπες προπαγανδιστικές πρακτικές η κυβέρνηση του μαύρου στην ΕΡΤ, της πολιτικής ισοπέδωσης της κοινωνίας, δεν πρόκειται να αποφύγει το επερχόμενο τέλος της.

Οι συμπολίτες μας, άνεργοι ή όσοι εργάζονται ακόμη, οι νέοι, οι συνταξιούχοι,  οι γυναίκες, οι μικρομεσαίοι αγωνίζονται στο φως της ημέρας για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής τους, για το μαύρισμα στις κάλπες των μνημονιακών εκτελεστών, υπηρετών.

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)