Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η ΔΤ καταπατά με θράσος ,πνευματικά δικαιώματα!



Μετά την καταγγελία του Ροβήρου Μανθούλη και τη δήλωσή του ότι προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση για την προβολή της ταινίας του "Η κυρία Δήμαρχος" από το "λαθρόβιο" κανάλι (Ε)ΔΤ, ήρθε χθες να προστεθεί και δεύτερη καταγγελία, που την υπογράφουν η Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις, και ο Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός: "Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στις 10.7.2013 πως η σειρά 'Καπετάν Σβούρας' που υπογράψαμε ως σκηνοθέτις και μουσικός αντίστοιχα το 1986 για την ΕΡΤ, παίχτηκε παράνομα και με πλήρη άγνοιά μας στο κανάλι (Ε)ΔΤ. 


Η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αντίθετη με τη νομοθεσία των πνευματικών δικαιωμάτων την οποία γνωρίζουν οι αρμόδιοι και κάθε παραβίασή της συνιστά βεβαίως αδίκημα.
Σαν δημιουργοί, τόσο εγώ, η Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις, όσο και ο Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός της σειράς, έχουμε νομικό και ηθικό δικαίωμα να αποφασίζουμε την συγκατάθεσή μας για το πού, πότε και πώς θα παρουσιαστεί η δουλειά μας.
Διαμαρτυρόμαστε γι' αυτήν την προσβολή του έργου και της προσωπικότητάς μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας".
avgi.gr
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου αρκετοί δημιουργοί θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική του εμπάργκο στη ΔΤ σε ό,τι έχει να κάνει με έργα τους που έχουν προβληθεί από την ΕΡΤ και τα οποία η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τώρα στο πρόγραμμα της ΔΤ.
Γρηγόρης Μελάς
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)