Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε ο Γιούνκερ, λόγω σκανδάλου με τις μυστικές υπηρεσίες

Την παραίτησή του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, κάτι που σημαίνει διεξαγωγή εκλογών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τη δράση της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας του.


Νωρίτερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε σχετική συνεδρίαση της Βουλής της χώρας του, αρνήθηκε ότι έχει προσωπικές ευθύνες για τα σφάλματα ή τις παραλείψεις της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

«Με κάθε καλή πρόθεση δεν μπορώ να αναγνωρίσω ότι έχω προσωπική ευθύνη», τόνισε ο κ. Γιούνκερ, στο αποκορύφωμα μιας ομιλίας η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, απαντώντας σημείο προς σημείο σε όλες τις εις βάρος του αιτιάσεις που προέκυψαν από την έρευνα επιτροπής της Βουλής του Μεγάλου Δουκάτου, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του.

Η απόσυρση ήρθε μετά από μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες και αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για χρόνια αμέλειας καθώς εγκαλείται πολιτικά ότι δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)