Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ένα ακόμη «προαπαιτούμενο» άρον άρον στη Βουλή: θα απολύονται και εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό

Η κυβέρνηση των προθύμων, μετά το «καψώνι» με τη δόση, έφερε άρον άρον σχετική τροπολογία σήμερα, Πέμπτη, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.








Eνημέρωση:
18:30 Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή - Διαρροές στη ΝΔ για την κινητικότητα

16:30 Βουλή: Αντισυνταγματικές οκτώ διατάξεις στο φορολογικό νομοσχέδιο


Κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στην κινητικότητα καθηγητών με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά.  Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού στην οικεία περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Επίσης στην διαδικασία σύστασης προσωποπαγών θέσεων για την τακτοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προσωπικού, επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων και από κατώτερη κατηγορία.  Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι περίπου 80 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που είχαν μεταπτυχιακά ή διδακτορικά, προκειμένου να μην ενταχθούν σε κινητικότητα μετακινούνται σε προσωποπαγείς διοικητικές θέσεις.  Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εντάχθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.


Ξαναβάζουν τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων στις λίστες διαθεσιμότητας

Οι πληροφορίες από το in.gr:   Σε ένα προαπαιτούμενο που η χώρα δεν έχει εκπληρώσει οφείλεται το «καψώνι» για τη δόση των 4 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η τρόικα εντόπισε ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου.

Έτσι, μπορεί οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες, τώρα όμως ξαναμπαίνουν στη λίστα.

Το εν λόγω προαπαιτούμενο πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα, Πέμπτη. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος καταθέτει το πρωί της Πέμπτης τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν αρχικά, αλλά τώρα ξαναμπαίνουν στη λίστα της διαθεσιμότητας είναι 245.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς την τροπολογία θα υπογράφει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και πάλι οι εργαζόμενοι με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές εξαιρούνταν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας -κυρίως από τη μεγάλη «δεξαμενή» των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)