Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας»: πορεία καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στο «Μυρμήγκι»

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου οι δρόμοι της Κυψέλης γέμισαν κόσμο και συνθήματα ενάντια στον φασισμό, καταδικάζοντας την επίθεση στον χώρο κοινωνικής αλληλεγγύης «Το Μυρμήγκι». Δείτε βίντεο με συντεύξεις και φωτογραφίες.



Ο χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης και δικτύωσης '' Το Μυρμήγκι'' (Δίκτυο αλληλεγγύης της 6ης διαμερισματικής κοινότητας Αθήνας ) , στις 12 Ιουλίου έγινε στόχος  εμπρηστικής επίθεσης από φασίστες.





Τι είναι και τι κάνει το Μυρμήγκι - Πλάνα από την πορεία αλληλεγγύης.  Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Οι χώροι κοινωνικής αλληλεγγύης έχουν δεχθεί  το τελευταίο διάστημα πολλαπλές επιθέσεις. Καθόλου τυχαίο: οι φασίστες είναι το δεκανίκι του συστήματος και επομένως στέκια και κινήσεις που αντιστέκονται στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές είναι γι’ αυτούς κόκκινο πανί.


Το κίνημα απάντησε στη φασιστική πρόκληση με τον τρόπο που ξέρει. Την Τετάρτη 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Κυψέλης που βρήκε πολύ καλή ανταπόκριση από τους κατοίκους. Και αυτό ήταν αναμενόμενο. Δίκτυα που προσφέρουν αλληλεγγύη στους ανθρώπους (χωρίς διακρίσεις χρώματος και φυλής) δεν μπορεί παρά να βρίσκουν επίσης αλληλεγγύη όταν δέχονται επιθέσεις.

Και μερικές φωτογραφίες - τα σχόλια περιττεύουν!
























left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)