Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Ιωάννινα: Αυτοκτόνησε(;) ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών

Ο Νίκος Μάντης (φωτό από epirusgate)
Τέλος στη ζωή του έδωσε το μεσημέρι ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Ν. Μάντης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Τότε, στη γραπτή του δήλωση, η οποία συνόδευε την παραίτησή του, ανέφερε: «Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με καταπόνησε σωματικά ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν, ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».


Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας και ο Ταμίας του Δήμου.


Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------

Συγκλονισμένη η κοινωνία των Ιωαννίνων από τη είδηση ότι ο πρώην ΑντιδήμαρχοςΟικονομικών της πόλης, Νίκος Μάντης έβαλε τέλος στη ζωή του.

O άτυχος άνδρας πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του. Ο πρώην αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, εξέπνευσε.

Σύμφωνα με το epirusgate, στο σπίτι του πρώην αντιδημάρχου στην περιοχή του Βελισσαρίου, από τη στιγμή που μαθεύτηκε η θλιβερή είδηση έχει σπεύσει ο Δήμαρχος της πόλης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του τον περασμένο Μάιο για "λόγους ευθιξίας"

Σε έρευνα που είχε γίνει στα οικονομικά του Δήμου ο Νίκος Μάντης είχε ανακαλύψει "μαύρη τρύπα" 1.3 εκατομμυρίου ευρώ. Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο ταμίας του Δήμου Ιωαννιτών και η Διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας. 

Ο Νίκος Μάντης όπως γράφει το epirusgate είχε υποβάλει το Μάιο την παραίτηση του από αντιδήμαρχος Οικονομικών επικαλούμενος "λόγους πολιτικής ευθιξίας". 

Η παραίτηση του είχε γίνει αποδεκτή από το Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο.

Το κείμενο της επιστολής παραίτησης:

"Αγαπητοί συμπολίτες,

Για δύο και πλέον χρόνια είχα έπειτα από απόφαση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου την ευθύνη της παρακολούθησης της οικονομικής πορείας του δήμου Ιωαννιτών.Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμενος σκληρά, νυχθημερόν προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη. Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια σε μια εξαιρετικά σκληρή και σύνθετη συγκυρία. Τα προβλήματα που παραλάβαμε ήταν μεγάλα, ενώ νέα δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του ‘’Καλλικράτη’’ και την οικονομική κρίση, που σάρωσε τη χώρα και έπληξε τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο αγώνας για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο δήμος μας στις υποχρεώσεις του ήταν καθημερινός. Δεν θα απαριθμήσω, όσα πετύχαμε πιστεύω ότι είναι άλλοι εκείνοι και πρώτοι από όλους οι συμπολίτες, που θα με αξιολογήσουν και θα με κρίνουν.

Εγώ απλά θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις. Γι’ αυτό κι έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν απέτρεψε την εκδήλωση παρανόμων και φαύλων ενεργειών που οδήγησαν στη δημιουργία ενός μεγάλου ταμειακού ελλείμματος στο δήμο. Απαιτήθηκαν επίμονες και επίπονες προσπάθειες για να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πραγματική έκταση του προβλήματος και να οδηγήσουμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και στους εποπτεύοντες ελεγκτικούς μηχανισμούς. Κινηθήκαμε αμέσως με τη διαπίστωση του προβλήματος χωρίς ολιγωρίες, με συνεχείς και πολλαπλούς ελέγχους. Γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι’ αυτούς καιρούς. 
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του

Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις.Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δεν κατανοώ όμως τον λαϊκισμό ορισμένων κύκλων, που επιδίδονται σε ένα πολύ γνωστό πολύ παλαιό κι ανούσιο πολιτικάντικο παιχνίδι επιλέγοντας την εύκολη λύση, να στοχοποιήσουν το δήμαρχο κι έμενα ζητώντας την κεφαλήν μας επί πίνακι.Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. 

Όσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Παράλληλα για λόγους πολιτικής ευθιξίας είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω το περιθώριο σε ορισμένους κακόβουλους να υποστηρίζουν ότι είμαι «γαντζωμένος» στην καρέκλα του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.Υποβάλλω λοιπόν την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, παραμένοντας στη διάθεση της παράταξης, για να προσφέρω κάθε βοήθεια όπου μου ζητηθεί, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εντολής που μας έδωσε ο λαός το φθινόπωρο του 2010.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο κ. Φίλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου και ιδιαίτερα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής για τη συνεργασία που αναπτύξαμε"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου