Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Συγκρούσεις στη Μεγάλη Παναγία - τραυματισμός 73χρονου από τα ΜΑΤ

Τα ΜΑΤ χτύπησαν τον πατέρα ενός εκ των δύο προφυλακισμένων, πλέον, κατοίκων
Η ανακοίνωση από το soshalkidiki:

«Χθες, Τετάρτη 10/7, κάτοικοι της Μεγάλης Παναγίας συγκεντρώθηκαν στο βουνό απο τις 7:30 το πρωί μετά απο πρόσκληση απο το Δασικό Συνεταιρισμο Μεγάλης Παναγίας για κουρμπάνι. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη θέση Οξάρες. Η διακριτική αλλα ενοχλητική παρουσία της αστυνομιας σε συνδυασμό με το χλευασμό των οδηγών των οχημάτων της εταιρίας όξυνε την κατάσταση. Υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 2 συναγωνιστές στον Πολύγυρο.


Μόλις διαδόθηκε το γεγονός της προφυλάκισης των 2 συναγωνιστών, αμέσως στήθηκε μπλόκο στο δασικό δρόμο και μετά απο συντομη συνέλευση γυρω στις 3:30 το μεσημέρι, οι κάτοικοι αποφασίζουν να κινηθούν προς την πρώτη διαστάυρωση της Μεγάλης Παναγίας (Αη Λευτέρης).
Η αστυνομία δεν άργησε να εμφανιστεί. Απρόκλητα και αιφνιδιαστικά κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, χτυπώντας το πλήθος στο ψαχνό.Οι κάτοικοι αντιστέκονται και ξεκινάνε οδομαχίες μέσα στη Μεγάλη Παναγία. Συλλαμβάνουν κάτοικο 73 χρονών. Από τις ευθείες βολές χημικών προκλήθηκαν τραυματισμοί ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όπως επίσης προκλήθηκαν και εστίες φωτιάς πολύ κοντά σε σπίτια.

Υ.Γ:Ο 73χρονος που συνέλαβαν τα ΜΑΤ κατά την επιχείρησή τους,βρίσκεται στο νοσοκομείο απο σοβαρά χτυπήματα»

Δείτε βίντεο από τα δικαστήρια Πολυγύρου όπου τα ΜΑΤ χτήπησαν τον πατέρα ενός εκ των προφυλακισμένων (αν κάποιοι ενοχληθούν από τις βρισιές στο βίντεο, ας αναλογιστούν τις αιτίες -τις άδικες προφυλακίσεις, την κατάσταση πολιορκίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στη Χαλκιδική κ.λπ. που φέρνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας στην κατάσταση να σπρώχνονται με σιδερόφραχτους αστυνομικούς):left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου