Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι απειλές για «εκκένωση» δεν πτοούν κανέναν - Όλοι και όλες στην ΕΡΤ!

Κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεση κατά της δημόσιας τηλεόρασης, της ΕΡΤ, που εδώ και 13 μέρες αντιστέκεται! 
Τρίτη 25/6
 Στη συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων της ΕΡΤ παρουσιάστηκαν οι απώλειες ...







2.20 μ.μ.: Απόσπασμα από την παρέμβαση του Ν. Μιχαλίτση, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, κατά τη σημερινή (Τρίτη 25/6) συνέντευξη των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ανάμεσα στα άλλα, προειδοποίησε και για τον κίνδυνο να χάσει η ΕΡΤ τις ψηφιακές της συχνότητες, που θα σημάνει ζημιά εκατομμυρίων ευρών. 


Η παρέμβαση του Π. Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ξεκινά με αναφορές στις απώλειες της ΕΡΤ από δικαιώματα και διαφημίσεις για τα αθλητικά γεγονότα. Στο τέλος του βίντεο, ο Νίκος Τσιμπίδας, δημοσιογράφος της ΕΡΑ.


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σήμερα, Τρίτη 25/6, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τη συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι, όπου οι εργαζόμενοι θα παρουσιάσουν με αναλυτικά στοιχεία τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, και μουσική από τις 8.30 το βράδυ.

Στις πρώτες του δηλώσεις για την ΕΡΤ ο Παντελής Καψής, που ορίστηκε υφυπουργός «αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» ανέφερε:  «Δεν μπορώ να πω πως θα χειριστούμε [το θέμα της ΕΡΤ]. Νομίζω και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το δουν έτσι». Αυτή την αόριστη αναφορά του συμπλήρωσε η λέγοντας ότι η λύση την οποία θα επεξεργαστεί το επόμενο διάστημα αναμένεται «να κινείται στο γενικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».
«Δεν μπορώ να πω πως θα το χειριστούμε. Νομίζω και οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα το δουν έτσι», είπε χαρακτηριστικά. - See more at: http://left.gr/news/oi-protes-diloseis-toy-p-kapsi-gia-tin-ert#sthash.ayzU7qP7.dpuf
13.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε

18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


20.30- 21.30 «Εραστές του ονείρου»  Περικλής Λοριδας  (Σπύρος Καράμπελας - Δημήτρης  Σταυρουλάκης)


21.30 Αργυρώ Καπαρού (Βασίλης Χαντζηλούκας - κιθάρα  - Γιάννης Τσολκας  πιάνο )


22.30- 23.30 «Σήμερον έγχρωμον» Δάφνη Πανουργιά - Λουκάς Πανουργιάς τραγούδι- Γιώργος Καλκάνης πιάνο- Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο.


23.30 - 24.30 Γιώργος  Ρους

24.30 Δάφνη Λέμπερου έντεχνο - παραδοσιακό (ακορντεόν - κλαρίνο- φωνή)

Στέφανος Κοκκαλης (πιάνο - τραγούδι)


01.30 Τάκης  Μπουρμάς  - Άννα Μπουρμά (έντεχνο)
- See more at: http://left.gr/news/programma-ekdiloseon-simera-triti-256-sto-radiomegaro-tis-ert#sthash.cqpYKFBl.dpuf


Δευτέρα 24/6

13:40 Την Τρίτη το μεσημέρι (13.00) οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναμένεται να δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με τις προτάσεις τους για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Επιπλέον, στις 18:00 το απόγευμα, συγκαλείται σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ με σωματεία εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα




Το  πρόγραμμα της Δευτέρας:

Ανοιχτή συζήτηση στις 18:00 στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά την απομάκρυνση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το ραδιομέγαρο της Μεσογείων και βρίσκεται σε αναζήτηση του προσώπου που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η Ανοιχτή Συνέλευση της ΕΡΤ καλεί σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Τι ΕΡΤ θέλουμε;».

Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 έως τις 21:00 στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα.

Όπως λένε οι διοργανωτές θα συζητηθούν προτάσεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της ΕΡΤ (ενημερωτικό - πολιτιστικό), για τη διοίκηση και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρίας, καθώς και για τον τρόπο χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Οι προτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν στο ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΤ, που μεταδίδεται μέσω των συχνοτήτων της EBU. Παρακολουθείστε την παρουσίαση των προτάσεων για την ΕΡΤ από το blog των εργαζομένων «ERT Οpen».


Στις 20:30 ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου θα παίξει κομμάτια του στο πιάνο, η ποιήτρια Γιώγια Σιώκου θα διαβάσει ποιήματα από την ποιητική της συλλογή «ΑΙΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ».Τραγουδά η ηθοποιός Μαρία Κόμη- Παπαγιαννάκη.

Ακολουθούν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ:

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Χρήστο Παπαγεωργίου, παρουσιάζει τραγούδια των Beatles σε ύφος baroque και μουσική του Νίκου Πλατύραχου με μαέστρο τον ίδιο.

Αμέσως μετά:
- Μάνος Πυροβολάκης (με τους Παναγιώτη Κατσικιώτη –ντράμς, Κ. Γιανίρη –μπάσο, Γιάννη Μολυμπάκη -λαούτο)
- Μάκης Αμπλιανίτης - Δημήτρης Καλαντζής με το Τρίο Jazz
- Πένυ Ραμαντάνη (με τραγούδια από την πορεία της με τους Όναρ και διασκευές), μαζί της ο Δημήτρης Καρράς και ο Δημήτρης Νίτης.

Το πρόγραμμα μας συνεχίζει δυναμικά και στο πνεύμα της ημέρας, με τις Τσαμπούνες του Κλείδωνα!


Συνέντευξη του καθηγητή και προέδρου του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στην «Εποχή»: «Κυβερνητική τηλεόραση ήταν πάντα η ιδιωτική»


****************************************************************************************

 Κυριακή 23/6


21:10 Για άλλη μια βραδιά κυκλοφορούν πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι επίκειται επέμβαση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας ή του αυριανού πρωϊνού, πριν ανακοινωθεί και ορκιστεί δηλαδή η νέα κυβέρνηση. Δε μας φοβίζουν, με σύμμαχο μας τη φεγγαράδα, όλοι και όλες στην ΕΡΤ για να υπερασπιστούμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση!



Το πρόγραμμα ξεκινά το πρωί, με εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους - και όχι μόνο.  

- 12:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα μας παρουσιάσει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  

Αμέσως μετά, Συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, με μαέστρο τη Νίνα Πατρικίδου. Τραγουδούν η Φωτεινή Δάρα και η Άννα Σακαλή, στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης.  

- 13:30 «Κόκκινη κλωστή δεμένη»: Αφήγηση παραμυθιού από την Νίκη Κάπαρη, με ζωντανή μουσική από το Γιάννη Ψειμάδα (κιθάρα - καντελε - κρουστά)  

- 14:00 Το τσίρκο με το επίκαιρο όνομα «ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ» μας εντυπωσιάζειμε ακροβατικά, ζογκλερικά και άλλα πολλά!   - 15:00-17:00Circus DAYZ, η πρώτη σχολή τσίρκου στην Ελλάδα μας κάνει μαθήματα τσίρκου! Μήπως τα χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι;  

- 18:00 Ανοικτή Συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ με θέμα: Δράσεις αντιμετώπισης της ποινικοποίησης των Κοινωνικών Αγώνων  (Διοργάνωση: Ανοιχτή Συνέλευση ΕΡΤ)  

- 21:30 Ανοίγει το πολιτιστικό πρόγραμμα με Γιώργο Σταυρακάκη, Σαββίνα Γιαννάτου, Θεοδοσία Στίγκα, Antidotum Tarantulae, μουσική της Κάτω Ιταλίας. Μουσικές που βρέχονται απ' τη Μεσόγειο και φλέγονται από τον καυτό της ήλιο.   

- Συνεχίζουμε με Hip-Hop και Reggae ρυθμούς, με τον Ρήγα & τον Παράξενο.  


***********************

Σάββατο 22/6 - 11η ημέρα μετά το «μαύρο» στις οθόνες


12:00 στη σκηνή η Νένα Βενετσάνου.



10:50 μ.μ.: Και απόψε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου οι αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομέων της ΕΡΤ απολαμβάνουν τα μουσικά σύνολα σε μια εξαιρετική συναυλία.




Στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σήμερα στις 5 μ.μ., συζήτηση με θέμα  Ο αγώνας στην EΡΤ  και η σύνδεσή του με τους κοινωνικούς αγώνες οργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση της ΕΡΤ .
 

Καλούμε όλους όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα!
17.00-20.30 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ :Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ , Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ομιλητές: 
Γιώργος Αυγερόπουλος : δημοσιογράφος – Εξάντας
Ντίνα Δασκαλοπούλου: δημοσιογράφος – Εφημερίδα Συντακτών
Μάριος Λώλος: πρόεδρος Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας
Τασούλα Ζήγου: δημοσιογραφος – ΕΡΤ
Τεχνικός – ΕΡΤ
Θέμης Συμβουλόπουλος : Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ
Γιώργος Φιλιππάκης: δημοσιογράφος (πρώην εργαζόμενος ΑΛΤΕΡ)
Χάρης Σμυρνιώτης: πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΓΜΕ
Γιάννης Καψόπουλος: πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση νερού στην Ελλάδα savegreekwater.gr
Μέλος πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ (Αθήνα)

21.00 - ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
           - Ο ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑ” Ελληνικός κινηματογράφος   LIVE “( με Ιούλιο  Καισαρ Αθανασίου - Φοίβο  Μαχμουριδη – Φάνης Τζεβελεκο -Αναστ. Σισμανογλου)
            -ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ  
            -Αποσπάσματα από Προμηθέα Δεσμώτη<< Πολιτιστικός       Οργανισμός ARCADIA>> ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΠΑΛΛΑ ΛΥΔΙΑ
             -ΚΑΡΟΥΝΗΣ Ζαχαρίας τραγούδια  ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ  ΤΣΙΡΚΟ  
             -Το τρίο του κιθαρίστα ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
             -ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ  ΗΧΟΔΡΑΣΗ
             -ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ-Γιάννης Παπαγιανοπουλος, Χρίστος Πέτρου , Ευα Ξένου, Θοδωρής Ζεης, Βασίλης Πουλαντζας. 




left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, για το σχόλιό σας!

Για οποιοδήποτε θέμα, επικοινωνήστε
με το mail του OPENwind NETwork
(openwind13@gmail.com)